La Ciutadella és l’únic parc històric que té la ciutat de Barcelona. L’enderrocament dels seus murs fou una gesta dels barcelonins en la conquesta de les seves llibertats. Els posteriors projectes pel seu ajardinament i urbanització donaren forma al jardí i estructuren el sector de la ciutat en el qual es troba. En el parc actual gaudim dels projectes de paisatgistes i jardiners tan importants com Forestier i Fontseré. Tot i la seva importàcia, molts ciutadans ignoren els seus valors, malgrat la quantitat d’esdeveniments que continuament tenen lloc al recint del parc. Sos Monuments vol posar en valor aquest patrimoni tan important i per aquesta raó ha organitzat pel pròxim mes de juny, un cicle de conferències que acabaran amb una passejada pel parc. Les conferències tindran lloc al Centre Cívic Pati Llimona a les 19.30 h.

PROGRAMA

18 de juny: Professora Teresa Navas: “El projecte del Parc de la Ciutadella de Josep Fonseré, mestre d’obres”. Sala de conferències.

25 de juny: Salvador Tarragó: “La Plaça d’Armes o de Fontseré del Parc de la Ciutadella. De l’abandó a la restauració”. Sala Maragall

27 de juny: Passejada pel Parc de la Ciutadella guiada pel Jordi Díaz Callejo especialista en parcs i jardins històrics. De 10 a 13 h.

Us esperem a partir de les 19.30h al Pati llimona.

Més informació