Al 1616 Cervantes i Shakespeare moren llegant una immensa herència literària destinada a tota la humanitat.
Cervantes, malalt d’hidropesia, acaba les feines de Persiles i Sigismunda poc abans de morir. Mor el 22 d’abril a Madrid. Sembla segur que Shakespeare va llegir la primera part del Quixot.
Per la seva part, a l’hivern de de 1616, Shakespeare va representar, com a mínim una vegada, l’obra titulada originalment Cardenna (inspirada en el Cardenio del Quixot).
Al 1611, quan Shakespeare es trobava al cim de la seva fama, s’acomiadà de l’escena amb La tempestad i, cansat i molt possiblement malalt, s’enretirà a la seva casa a New-Place disposat a entregar-se en cos i ànima al seu jardí i es resignà a veure’n, cada matí al seu costat, el rostre adust de la seva dona. Al jardí hi plantà la primera morera cultivada a Stanford.
Shakespeare mor el 23 d’abril del calendari julià, que en realitat era el 3 de maig. És enterrat a l’església de la Santíssima Trinitat d’Standford.
En commemoració i en el seu homenatge, celebrem aquests actes el mes d’octubre al Pati Llimona.

Actes realitzats
DIJOUS 6 D’OCTUBRE
1.- Don Quixot versus Hamlet: dos autors, dos obres y dos personatges (Juan Hernández Herrero).
Una comparació de dos coetanis que van ser els més grans genis de la literatura.
Alguns aspectes de les seves vides, circumstàncies, obres i personatges més representatius
DIJOUS 13  D’OCTUBRE
2.- Don Quixot a Barcelona (José Luis Ruiz Castillo).
És possible que  Rocaguinarda, (Perot lo Lladre) guiés el seu amic Cervantes en la seva entrada a Barcelona el 1610. Cervantes hi va estar entre l’abril i setembre. En aquell estiu la coneix a fons, admirava les seves belleses urbanes, i se n’adonà dels greus problemes que preocupaven  als barcelonins, com el bandolerisme creixent, els atacs dels vaixells turcs, etc.
Va gaudir de festes populars com el dia de Sant Joan i estava al corrent de les rivalitats dels nyerros i cadells, i recorria pels llocs on després farà deambular a Don Quixot i Sancho, ajudats a entrar a Barcelona per en Perot Rocaguinarda
DIJOUS 20 D’OCTUBRE
3º.-  El llenguatge mèdit en el Quixot (Juan Hernández Herrero).
“El Quixot s’ha contemplat i s’ha estudiat des de múltiples cares de la seva inacabable prisma cultural. Hi ha estudis sobre la música en el Quixot, les dones en el Quixot, la flora del Quixot, la cuina, etc…
Aquí presentem un altre aspecte: El llenguatge mèdic en el Quixot, que ens retrotreu a la medicina del seu temps i ens dóna l’ocasió de revisar conceptes, plantes, remeis i cultura mèdica de l’època
A partir de les 19.30h!
DIMARTS 25 D’OCTUBRE
4º.- Les meves trobades amb Don Quixot  Anastasio Montesinos
Les meves trobades amb Don Quixot. Uns són reals, altres són ficció, però, tots, fantasia
Les meves aparicions en la seva vida. Les seves aparicions a la meva.
Organitza: Puentes Culturales