A partir de les 18 h.

Celebra de nou amb nosaltres l’inici del nou any amazic. No t’ho perdis.

Et convidem a passar una estona agradable al costat de la comunitat Amazigha i també et demanem que facis extensible aquesta invitació a tots els teus amics i amigues.

CELEBRACIÓ DE YENNAYER (ANY NOU AMAZIC 2966):
Durant la segona quinzena del mes de gener té lloc l’inici d’any nou d’una cultura mil·lenària que habita encara al nord d’Àfrica. Es la cultura Amazigha.

Aprofitant aquestes dates, reivindiquen les nostres arrels i la seva cultura celebrant aquest esdeveniment que data l’inici documentat de l’existència del llegat dels seus avantpassats des del 966 ac.

Aquesta data, segons els historiadors, commemora l’arribada al tron de Sheshonk, faraó de la XXIII dinastia cap al 900ac. A diferència dels seus antecessors aquest no era egipci sinó Amazigh (en aquella època coneguts com libis pels grecs), la seva arribada al poder és considerada com el començament del calendari Amazigh.

Des de llavors els Amazics, han estat presents en convivència amb tots i cada un dels imperis i pobles que van habitar el nord d’Àfrica fins als nostres dies.
Entitat organitzadora: Plataforma Aseggwas