Fotografies de Mireia Comas

Del 29 de novembre al 24 de gener.

Inauguració 29 de novembre a les 19.30 h.

“Als 6 anys, mentre les meves amigues jugaven a ser princeses, jo vaig descobrir un altre tipus de castells. Aquells que s’enlairaven fins a tocar el cel a cop d’esforç, d’equilibri, de valor i de seny. Els castells humans, ja batejats com a Patrimoni Cultural Inmaterial de la Humanitat per la UNESCO. Una tradició catalana que resumeix els valors de Catalunya i dels que aquí hi vivim.

I precisament la meva passió pels castells i, després d’adulta, per la fotografia professional, em van portar a seguir a diferents colles castelleres per tot arreu durant anys, capturant amb la càmera moments màgics i inoblidables, tant de victòries com de derrotes, d’alegries i de patiment. Fins i tot moments tant polèmics i virals com “El petó casteller”, que ha recorregut el planeta a través dels mitjans i de les xarxes socials no deixant indiferent a ningú.

Les imatges estan distribuïdes  de manera que representin els 4 valors del lema casteller sorgit d’un vers de l’obra “Els Xiquets de Valls” de Josep Anselm Clavé; força, equilibri, valor i seny. Això s’aconsegueix mitjançant la narrativa i disposició de les imatges.

L’exposició és una porta oberta al món casteller, però també als valors i a la manera de ser i de fer del poble català.

Hi ha molts altres mots per definir la pràctica castellera: constància, regularitat, esforç, treball en equip, confiança…

En definitiva, una presentació no només d’una tradició. Perquè l’objectiu és que darrere d’aquestes primeres exposicions en vinguin d’altres encara més llunyanes, convertint-se en una plataforma per donar a conèixer al món sencer una terra, un país, la nostra Catalunya.”

Mireia Comas

Sala Foyer.

Col·labora