12.8 C
Barcelona
Dimarts 21 de Maig de 2019
Enfocats 2019, festival de fotografia del Pati Llimona
Enfocats 2019, festival de fotografia del Pati Llimona
Enfocats 2019, festival de fotografia del Pati Llimona
Enfocats 2019, festival de fotografia del Pati Llimona
Inici Agenda 6/6 – Projecció del documental “Venís de Lejos” amb presencia de la...

6/6 – Projecció del documental “Venís de Lejos” amb presencia de la directora

36

El dijous 6 de juny a les 19 h, el Centre de Recursos en Drets Humans de l’Ajuntament de Barcelona presentarà la pel·lícula documental “Venís de Lejos” de la directora egípcia Amal Ramsis.

El documental aborda

De fet comptarem amb la presència de la directora i es pretén, més enllà de la projecció, fer un col·loqui amb ella, el filòsof Santiago Alba Rico i una tercera persona de l’Ajuntament a confirmar. El documental, titulado “Venís desde lejos”, aborda de manera personalíssima la trajectòria vital d’una família marcada per tres esdeveniments de la nostra història contemporània: la guerra civil espanyola, el desallotjament sionista de Palestina i la pitjor consolidació del règim soviètic, tot això rememorat en la figura d’un brigadista palestí de els molts àrabs que van venir al nostre país a lluitar contra el feixisme i la memòria del qual hem de continuar reivindicant. El documental evoca com a punt de partida narratiu les Brigades a l’Iraq conta la Guerra ‘Mohammed Belaidi’ que la Campanya Estatal per l’Aixecament de les Sancions a l’Iraq va organitzar en els prolegòmens de la invasió de l’Iraq en 2003. Amal rendeix en el seu treball un emocionat homenatge als brigadistes àrabs que van participar en la nostra guerra civil i les destinacions de la qual van acabar sent en molts casos incerts i dramàtics, com és el cas del protagonista palestí.​

 

 

aborda de manera personalísima la trayectoria vital de una familia marcada por tres acontecimientos de nuestra historia contemporánea: la guerra civil española, el desalojo sionista de Palestina y la peor consolidación del régimen soviético, todo ello rememorado en la figura de un brigadista palestino de entre los muchos árabes que vinieron a nuestro país a luchar contra el fascismo y cuya memoria debemos seguir reivindicando. El documental evoca como punto de partida narrativo las Brigadas a Iraq conta la Guerra ‘Mohammed Belaidi’ que la Campaña Estatal por el Levantamiento de las Sanciones a Iraq organizó en los prolegómenos de la invasión de Iraq en 2003. Amal rinde en su trabajo un emocionado homenaje a los brigadistas árabes que participaron en nuestra guerra civil y cuyos destinos acabaron siendo en muchos casos inciertos y dramáticos, como es el caso del protagonista palestino.

 

Organitza: