Del 22 de setembre al 10 d’octubre i del 19 al 26 d’octubre.

L’exposició es traslladarà al Saló del Cent de l’Ajuntament per motiu de la Bienal, del 14 al 18 d’octubre.

A partir del 22 de setembre a les 18 h. i fins a finals d’octubre tindrem el gran luxe d’acollir l’exposicióEstimat Diari“. Aquesta exposició és una mostra de dibuixos, imatges i textos creats per infants de Barcelona en el període de confinament de març a juny d’enguany. Una explosió de sentiments, emocions, experiències viscudes i aprenentatges que recull i posa en valor mirades que se sumen a la memòria col·lectiva de la nostra ciutat.

Què és #EstimatDiariBCN

L’Ajuntament de Barcelona va crear el web estimatdiari.Barcelona per acollir i fer visible tot allò que els infants de la ciutat (sobretot entre els 6 i 11 anys) volguessin compartir sobre com estaven, com se sentien i com vivien el confinament.

A través de les seves creacions (dibuixos, pintures, relats…) es va crear un diari virtual que recollia el seu punt de vista durant la crisi provocada per la Covid-19.

Estimat Diari BCN ha volgut ser la suma de petites creacions per fer-ne una de gran de les infàncies de la ciutat. Petits grans relats del confinament amb ulls d’infants.

D’aquesta manera, Barcelona té un record, un tresor, per comprendre el confinament a través de les paraules i creacions dels infants, ciutadans i ciutadanes de ple dret.

 El per què de l’exposició?

L’exposició vol mostrar a través de les mirades dels infants, allò que han sentit, viscut i aprés durant la pandèmia. Un relat col·lectiu viu, íntim que ens interpel·la. Un diari d’infants fet exposició, que ens convida a moure´ns i a transitar per les vivències dels infants durant les setmanes de confinament a casa.

És un  recull de veus i mirades de les infàncies, posant-les en el centre, fent-les tangibles i visibles. Els infants tenen molt a dir i la resta de la cituadania, els adults i adultes,  molt a  escoltar i a aprendre d’elles i ells.

L’exposició  vol ser també una oportunitat de seguir produïnt un relat col·lectiu. Consisteix en la creació d’un espai obert, que es desplega en forma de panells creant un petit recorregut per l’espai i pel temps. Però és un recorregut inacabat…Abans de marxar, l’exposició convida a deixar un pensament, una proposta, un desig per  compartir… una petjada en la memòria col·lectiva de la nostra ciutat,  des dels nens i nenes que la conformen.

Aquesta serà una exposició itinerant que recorrerà els diferents districtes de la ciutat, per a convidar als veïns i veïnes de Barcelona a gaudir i participar de l’experiència. I on les escoles dels diferents barris, podran visitar-la per seguir reflexionant.

Aquesta activitat formarà part del programa de la Mercè 2020, i l’exposició es podrà visitar també els festius 24, 26 i 27 de setembre en horari de 10 a 14 i de 16 a 20 h. Organitza: Ajuntament de Barcelona

Organitza: Direcció de Ciutat Educadora i Cultura als barris de l’Institut Municipal d’Educació (IMEB), Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i Direcció de Comunicació Digital de l’ Ajuntament de Barcelona

Col·labora: Consorci d’Educació de Barcelona, El diari de l’educació

Produeix: OBR