L’equip Herencia farà la presentació oficial i promocional del documental abans d’anar a rodar a Cuba.

Herència és el resultat de l’interès i ímpetu per donar a conèixer la cultura cubana. És un documental en producció que es rodarà a l’Havana al desembre de 2017 i que recollirà històries de músics cubans de diferents branques. És especial el èmfasi que fa en els beneficis de la formació musical i també en l’origen africà que crea al músic cubà com una identitat especial i rica cultural i poèticament parlant.

És important el pes de la cultura africana que ha heretat amb el transcórrer del temps. En el projecte se li dóna una especial rellevància a la Rumba Cubana (Patrimoni Cultural de la Nació i consagrada per la UNESCO el 2016 com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat), que està present en gairebé tots els estils que han aparegut després.

Perquè l’Havana segueix viva. I a través dels anys, la seva herència s’ha transmès des dels primers esclaus que van arribar a l’illa i van començar a fabricar els seus propis instruments perquè no es perdessin els seus ritmes.

Herència és una història d’emocions, en què la imatge parla per si sola i transmet un missatge sense necessitat d’afinar l’oïda a un diàleg. En aquest projecte es presenta la música que s’està fent actualment a Cuba; amb presència femenina, personatges, espais, escenaris i localitzacions autòctones. Amb entrevistats populars que reforçaran el missatge des de la seva experiència i amb gent humil que mostrarà a trets generals el que és la Regla de OCHA i l’origen Yoruba. El popular enfront de les seves derivacions culturals. La vida, que al cap i a la fi, és el procés. I què seria del procés sense l’art i sense la música com a companya.

Per a fer possible el documental l’equip d’Herència esta fent una campanya de micromecenatge

 

Quizás, quizás, quizás…

Publicada por Herencia en Jueves, 28 de septiembre de 2017

Aforament limitat: herenciadocumental@gmail.com

Més informació a la web i al Facebook