Aquest 9 de maig inaugurem l’ENFOCATS 2019, festival de fotografia del Pati Llimona. Enguany és la 10a edició i el festival durarà tot el mes de maig, tot i que vàries exposicions les podreu gaudir fins a mitjants de  juny.

Enguany, volem reflexionar sobre com les polítiques migratòries dels països occidentals afecten la vida de les persones que es veuen forçades a emigrar dels seus països d’origen, per tal de generar un espai on siguin elles qui ens expliquin, en primera persona, què significa ser vist i tractat com l’altre.

18.30 h Lectura de La llista
Organitza: L’associació La Llista Oblidada
Lloc: Pati d’en Llimona
A través de la lectura participativa i polifònica per part dels participants de l’esdeveniment, es busca rescatar de l’oblit –rescatar pòstumament– persones a causa de les polítiques migratòries restrictives de la UE. La finalitat és sensibilitzar sobre el mortífer resultat de les polítiques migratòries actuals a través de la lectura cas a cas, que permet anar més enllà de les xifres i percentatges impersonals, posar rostre a aquesta situació totalment evitable i, en última instància, fomentar l’empatia real que porti al compromís actiu.
Llistat fer per la Ong UNITED.

19 h Discurs inaugural
Presentació de les exposicions i de les entitats implicades en el Festival.

19.15 h Peça de dansa “Voz”
Dansa: Ines Archer
Música: Simonal Bie
En aquest món de violències, soc llar de ràbia i ferides. Què faig amb totes elles? Què faig amb aquest cos que les carrega?
Si alguna cosa ha de definir-me, que sigui el meu moviment i que trenqui amb totes aquestes mentides, amb les històries que van contar per mi robant la meva veu. Decideixo construir una altra cosa, habitar el món des d’un lloc en el qual em sento acompanyada, en contacte amb els meus cicles de vida i de mort, (re)definint-me quantes vegades sigui necessari al costat de les meves. En xarxa.

19.30 h DJ Mbodj
DJ Mbodj és una dj i selectora de Barcelona que navega entre diverses atmosferes musicals, la majoria d’elles amb una arrel negra. Les seves seleccions són bastant eclèctiques, degut a la seva àmplia curiositat musical. A les seves sessions poden aparèixer el hip-hop, funk, afrohouse i altres gèneres.