Tres dies, tres espais. La Mostra Internacional de Curtmetratges Dr. Mabuse celebrarà la seva 17a edició els dies 2, 9 i 16 de juny.

El Centre Cívic Trinitat Vella, la plaça Sant Felip Neri i el Cafè del Centre són els espais triats en què es projectaran els diferents curtmetratges seleccionats per a cadascuna de les sessions.

El centre cívic Pati Llimona col·labora en aquest esdeveniment amb la projecció a la plaça Sent Felip Neri que tindrà lloc el dissabte 9 de juny a les 21.30 h.

El projecte va iniciar-se fa setze anys amb una única sessió com una activitat de festa major al barri de Trinitat Vella, i a mida que es duien a terme noves edicions, ha anat creixent i multiplicant el número de curtmetratges projectats i inscrits (enguany se n’han rebut al voltant de 1100), rebent treballs de directors com J. A. Bayona, Daniel Sánchez Arévalo, Nacho Vigalondo, Mateo Gil o Kike Maillo.

Més enllà d’un festival audiovisual, el Dr. Mabuse pretén ser un espectacle homogeni i gratuït, en el que tothom pugui passar una bona estona gaudint de teatre i cinema.

Els curtmetratges de la Mostra no pertanyen només a un sol gènere o format. El jurat procura que la selecció dels millors curtmetratges també mostri les diferents apostes cinematogràfiques que s’han fet anualment. Una altra característica de la selecció Dr. Mabuse és la nostra aposta no només per a curtmetratges de directors ja reconeguts dins del món del cinema sinó també per a nous directors que tot just comencen.

La peculiaritat del Dr. Mabuse rau en el format de projecció que proposa, que combina cinema i teatre. Enlloc d’oferir una simple mostra de curtmetratges, on es projecten els treballs un darrera l’altre, al Dr. Mabuse cada curtmetratge té una petita presentació teatralitzada. Clown, mímica, contes per adults, sketchs, showmans, són alguns dels formats de presentació que s’han adoptat durant els setze anys de Dr. Mabuse, on els actors i actrius encarregats de dur a terme les presentacions no són mai els mateixos. La figura de l’actor és molt important al nostre format, ja que és l’encarregat de crear un fil conductor entre els curtmetratges i crea un lligam especial entre públic i pantalla, moltes vegades no acostumat a aquest format.

Organitza: Associació Teatral La Jarra Azul