Activitat gratuïta. Aforament limitat. INSCRIU-T’HI

Un vie comme autre és una pel·lícula bella i emocionant que amb molta sensibilitat i delicadesa ens desvela la vida i els pensaments de la Valérie, la mare de la directora Faustine Cros. La seva història és la de les renúncies invisibles de la maternitat, compartida per moltes dones d’abans i d’ara.

Un petit homenatge per aquest 8 de març.

La pel·lícula va ser estrenada el passat novembre a L’Alternativa- Festival de Cinema Independent de Barcelona on va rebre la Menció Especial a Llargmetratges Oficial a l’Alternativa 2022.

En finalitzar la projecció obrirem un espai de debat dinamitzat per la Núria Vidal, escriptora i crítica de cinema.

Direcció: Faustine Cros

2022, 68 min.

Idioma: Francès

Subtituls: Català

La Valérie volia ser lliure, però la seva vida fa anys que està aturada. La Faustine, la seva filla, busca respostes en les pel·lícules familiars que el seu pare va filmar durant la seva infantesa per comprendre què va passar, què va fer que la seva mare s’instal·lés en el desànim. A partir d’aquí reconstrueix la seva vida per trobar-ne les respostes, i ara és ella qui es posa rere la càmera per intentar que la Valérie expliqui la seva pròpia història.
Faustine Cros s’endinsa en la vida de la seva mare i acaba realitzant el relat d’una època en què la conciliació no existia i els somnis d’una dona que volia ser lliure acabarien naufragant després de la maternitat. De l’esfera privada a la política, amb l’ajuda inestimable d’aquelles cintes enregistrades pel seu pare, troba les respostes.

Bio

Faustine Cros (Bèlgica, 1988) és graduada en Muntatge per l’Institut national supérieur des Arts du Spectacle (INSAS), a Brussel·les. En el seus treballs juga amb un format híbrid entre el documental, l’autoficció i el cinema experimental: mesclant imatges d’arxiu amb les seves pròpies gravacions, qüestiona els gèneres i els seus límits. Com a muntadora ha treballat en nombrosos curtmetratges, llargmetratges i vídeos musicals, i el seu curtmetratge La Détesteuse (2015) fou seleccionat i premiat a diversos festivals. Une vie comme une autre és el seu debut en el llargmetratge.

Núria Vidal (Mèxic, 1949) Escriptora i crítica de cinema, ha col·laborat en diferents mitjans de comunicació, a més de treballar en càrrecs de responsabilitat en festivals internacionals al Festival de Sant Sebastià, Festival de Cinema de Sitges i la Berlinale. Exerceix la crítica cinematogràfica de forma ininterrompuda des del 1984. L’any 2010 comença un bloc de cinema on escriu regularment cada setmana. Ha estat professora de crítica de cinema a l’ESCAC. És autora d’una trentena de llibres de cinema. L’any 2016 va rebre el Premi de Comunicació Alfonso Sánchez, de l’Acadèmia de Cinema d’Espanya. Al llarg de la seva carrera ha estat membre de diferents jurats a festivals nacionals i internacionals. Va formar part de l’equip del programa La Cartellera de BTV, actualment col·labora a La finestra indiscreta, de Catalunya Radio i a diverses publicacions.