ACTIVITAT GRATUÏTA AMB PLACES LIMITADES
CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA

INSCRIU-T’HI

Barcelona – Ciudad de Acogida” és un documental etnogràfic que, gràcies a una recerca antropològica d’un any i mig amb un enfocament col·laboratiu, ofereix una visió profunda de la vida quotidiana, el funcionament i el treball en xarxa de diverses comunitats de migrants de Barcelona i documenta la seva lluita persistent contra les relacions de poder racistes imperants.

És el primer llargmetratge de la directora alemanya Christin Schuchardt, amb la qual podreu dialogar al final de la projecció.

 

 

Barcelona – Ciudad de acogida

Directora, Idea i Producció: Christin Schuchardt

Guió i Muntatge: Christin Schuchardt i Andres Diaz

Documental, 2021, 55.30′

VOCAST

 

Sinopsi

La imatge de Barcelona es caracteritza per una vida turística cosmopolita, processos de gentrificació a llarg termini i perspectives polítiques progressistes, per exemple, l’acollida de refugiats i migrants. Per tal d’esbrinar fins a quin punt la imatge autodibuixada de Barcelona com a ‘Ciutat dels Refugiats’ arriba a les realitats de la vida de les persones afectades pel règim fronterer europeu, aquest documental etnogràfic se centra en les estratègies polítiques locals que defineixen i regulen. El tracte als migrants. A més, mostra els alarmants dèficits i precàries situacions de vida dels que han vingut a la recerca de condicions de vida més humanes i com, a causa de la Llei d’immigració, la majoria d’ells van passar anys sense la perspectiva del dret a l’estada o el permís de treball.