Un projecte de Marla Jacarilla

Del 7 de setembre al 13 d’octubre de 2023

L’obra de Marla Jacarilla, situada en l’interstici entre la literatura i les arts visuals, es desenvolupa a través d’obres plàstiques amb un gran component literari, o potser es pot definir com a obra literària estructurada per components de l’art.

Intertextuals reuneix una selecció d’obres que utilitzen el text i la paraula a través de formats artístics com el vídeo, la performance o la instal·lació, que l’artista fa servir com a mitjà per reflexionar sobre la ficció, els paràmetres que regeixen les dues disciplines i les possibilitats de la creació a mig camí entre l’una i l’altra

Dijous 7 de setembre a les 19 h. : Inauguració i acció “Tots els records que algú es pot inventar per tu”

Unint literatura i performance, realitat i ficció, la performer es converteix durant un temps en escrivent de records ficticis. Els visitants de la performance podran deixar-li una paraula o una frase breu que, un temps després, serà transformada en un record que mai va succeir. Un record escrit a mà que el visitant es podrà emportar. Finalitzat el recorregut per els diferents centres cívics.Tots els records seran recopilats en una publicació.

Sala Montserrat Roig

Activitat relacionada:

Taller d’experimentació literària a càrrec de Marla Jacarilla.

Data: del 22 de setembre al 6 d’octubre 18.30 a 20.30 h.

En aquest taller parlarem d’alguns dels corrents de la narrativa més experimental relacionats directament amb les arts plàstiques i visuals, així com també d’algunes obres d’art que treballen directament amb la literatura i el llenguatge escrit, experimentant mitjançant la realització d’alguns exercicis pràctics amb les estructures narratives, les possibilitats del llenguatge escrit i l’expansió del text. A partir de textos i obres de diversos escriptors i artistes plàstics i visuals com Georges Perec, Raymond Queneau, Agustín Fernández Mallo, Marc Saporta, Dora García, Emma Kay o Enrique Vila-Matas entre d’altres, crearem un espai de creació i reflexió amb la finalitat d’explorar els límits del llenguatge escrit.

Activitat gratuïta amb inscripcions prèvies.  INSCRIU-T’HI

Places exhaurides.


Aquesta exposició forma part del Cicle Temporals – Xarxa de Centres Cívics

Temporals és un programa itinerant de projectes d’art contemporani als barris de Barcelona. El seu objectiu és crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin. En aquest context, els projectes esdevenen processos de creació que adopten formes diverses segons el territori des d’on se situen.