Dilluns 6 de març, a les 19:30 hores, es parlarà dels llibres Bosque adentro de José Renau, i La ciencia espiritual de la naturaleza, de Octavi Piulats

Bosque adentro
En el bosc, metàfora d’una realitat viscuda i somiada, s’assenta l’eix vertebrador del poemari: el temps que passa i que retorna, cercle màgic que conté la mudança de les estacions i dels moments del dia. Els missatges de la naturalesa li arriben al jo que sap escoltar les seves veus: “Només en silenci/ sents parlar al bosc/ si el vent ajuda”. Bosc i poesia conflueixen en poemes que es nodreixen del temps: el cicle de la vida, succeint sempre, enriquint-se, en cada estació i en cada nou dia, amb llums canviants que la mirada sensible acull. El poeta sent la trucada del bosc com a univers de vida, i, en respondre a aquesta trucada, el bosc li dóna, generós, el seu llenguatge, imatges i símbols, que ell recorre amb els seus passos i guarda en els seus somnis per convertir-los en poema.

La ciencia espiritual de la naturaleza
Aquesta obra constitueix una meditació sobre com entendre la naturalesa, no des de la ciència o la tècnica, sinó des de la nostra subjectivitat, destacant l’espiritual, emocional i simbòlic de la mateixa. Així la naturalesa serà no sol objecte sinó subjecte. Les meditacions abasten temes tals com els cinc elements, l’ecologia, l’origen de la cultura, l’ésser humà i la religió. El fil conductor de l’obra es basa en les “preguntes existencials”, per la qual cosa s’aporten respostes possibles al tema de la identitat, la mort, la destinació o el mal del món. L’obra es tanca amb una iniciació espiritual a la dimensió desconeguda de la naturalesa.

Organitza: Ediciones Carena