23.7 C
Barcelona
Dimarts 28 de maig de 2024
Inici Activitats passades 6/6 – Projecció del documental “Venís de Lejos” amb presencia de la...

6/6 – Projecció del documental “Venís de Lejos” amb presencia de la directora

379

El dijous 6 de juny a les 19 h, el Centre de Recursos en Drets Humans de l’Ajuntament de Barcelona presentarà la pel·lícula documental “Venís de Lejos” de la directora egípcia Amal Ramsis.

El documental aborda de manera personalíssima la trajectòria vital d’una família marcada per tres esdeveniments de la nostra història contemporània: la guerra civil espanyola, el desallotjament sionista de Palestina i la pitjor consolidació del règim soviètic, tot això rememorat en la figura d’un brigadista palestí de els molts àrabs que van venir al nostre país a lluitar contra el feixisme i la memòria del qual hem de continuar reivindicant.

El documental evoca com a punt de partida narratiu les Brigades a l’Iraq conta la Guerra ‘Mohammed Belaidi’ que la Campanya Estatal per l’Aixecament de les Sancions a l’Iraq va organitzar en els prolegomens de la invasió de l’Iraq en 2003. Amal rendeix en el seu treball un emocionat homenatge als brigadistes àrabs que van participar en la nostra guerra civil i les destinacions de la qual van acabar sent en molts casos incerts i dramàtics, com és el cas del protagonista palestí.​

Al finalitzar la projecció seguirà un petit debat amb l’Amal Ramsis i amb el David Bondia, President de l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

Fitxa tècnica

Directora: Amal Ramsis

Producció: Klaketa Árabe

País: Egipte/Líban/Espanya/Qatar

Duració: 85 minuts

Any de producció: 2018

Sinopsis

Imagina que el teu pare és un àrab palestí que va decidir lluitar contra Franco en la guerra civil espanyola. Imagina que tens germans i germanes amb els quals no pots comunicar-te, perquè no parleu el mateix idioma. Imagina que tens família però vas créixer sense els teus pares…

“Venís Desde Lejos” compte l’extraordinària història d’una família palestina. La família es va dispersar com a conseqüència dels esdeveniments ocorreguts en el segle passat, des de la guerra civil espanyola, la segona guerra mundial, passant per la nakba palestina o la guerra civil libanesa, etc.