Activitat gratuïta. INSCRIU-T’HI

En el mes de Orgull LGBTQIA+ presentem la pel·lícula “Soy Cris de Tierra Bomba“, de Josephine Landertinger Forero, un documental de creació que va tenir la seva estrena mundial durant el Festival Internacional de Cinema de Cartagena d’Índies (FICCI) a Colòmbia i va ser nominada als Premis Macondo 2023 per l’Acadèmia Colombiana de Cinema.

Al final de la projecció podrem dialogar amb la directora sobre la pel·lícula.

Durant molt de temps el somni de Cristian és ser actor. Però un dia s’adona que el que realment vol és el contrari – no jugar un paper, sinó ser ell mateix. Durant 7 anys, Josephine, amb la seva càmera, acompanya a Cristian en aquest autodescobriment. Enté que el nostre món castiga als qui estan fora d’una suposada ‘norma’. Cris al final decideix que l’única cosa que ha de fer és volar – amb les seves ales negres.

Directora: Josephine Landertinger Forero

Duració: 86 min

País: Colòmbia

Idioma: espanyol

Any: 2023

Gènere: Documental

 

Sobre la directora:

Josephine Landertinger Forero és directora, guionista, productora i activista per l’equitat de gènere. Les seves pel·lícules aborden personatges en conflicte amb el món degut a la seva sensació de “alteritat”. El seu tema central és la reflexió sobre la identitat.

Josephine s’identifica com a directora colombiana culturalment fluida, ja que ha viscut a Portugal, Espanya, Lesotho, Sud-àfrica, Alemanya i Colòmbia.

La seva òpera-preval “Home – el país de la ilusión”, un documental sobre el desarrelament i el sentit de pertinença, va ser nominada a “Millor Documental Colombià” en 2017 per l’Acadèmia Colombiana de Cinema.

“Soy Cris de Tierra Bomba” és el seu segon llargmetratge.

Josephine és la creadora de la plataforma accionmujeres.com, un directori de totes les organitzacions que treballen en pro de l’equitat de gènere al cinema a Iberoamèrica.

Co-fundadora del subgrup Dons Visuals Migrades. Crea contingut sobre equitat de gènere al cinema en el seu compte d’Instagram @josephine_lf_film.