Taller: Metodologia d’un Reportatge

Divendres 17 de 2020. De 10.15 a 14 h. i de 16 a 19.30 h.

PROGRAMA
– Conferències
1. Metodologia de treball
2. Elecció de temes – De històries mínimes a projectes globals.
3. Recapitulació dels conceptes apresos.

Descans (Dinar)

4. Anàlisi de diversos treballs. UNDESIRED al costat de Media Storm. Projecte UNDER PRESSURE realitzat per a la EMSP (European Multiple
Sclerosis Platform). “La hora del recreo”, per a Fundació Pro Niño.

5. Edició de reportatges – Mètode per seleccionar les fotografies que ens ajudin a explicar la història mantenint la coherència.

6. Finançament – Veurem diverses maneres de finançar treballs documentals. Assigments o encàrrecs. Beques. Crowdfunding. Venda de fotos.

NO es necessita experiència. I en aquest taller no es prendran fotografies.
Aquest taller proporcionarà el participant una visió general dels diferents enfocaments en la producció de reportatges gràfics i permetrà que els participants s’involucrin en la discussió sobre les formes més adequades de crear una història.
Metodologia
A través d’exemples de treballs personals, compartiré consells i tècniques per millorar la producció de reportatges, edició i distribució dels projectes fotogràfics.
A qui va dirigit:
Aquest taller està dissenyat per a persones interessades que vulguin explorar el camp de la narrativa visual i que vulgui indagar en la construcció d’un discurs visual coherent.

L’objectiu d’aquest taller és que el participant pugui reflexionar sobre una narrativa visual ètica, estètica i crítica, i pugui aplicar aquests conceptes als seus treballs personals.
També és adequat per a persones que es dediquin a explicar històries de forma escrita, ja que està basat en els passos de producció i desenvolupament de projectes.
Junts, analitzarem reportatges i estudiarem diversos enfocaments.

Preu: 100 €

Inscripcions: walterastrada@gmail.com  

Biografia
Walter Astrada Buenos Aires, 1974. Estudió fotoperiodismo en TEA Escuela y ARGRA Escuela. Empezó su carrera como fotógrafo de La Nación (Argentina).
Ha trabajado para las agencias Associated Press y France Press.
Actualmente trabaja en forma independiente, principalmente en proyectos a largo plazo, tales como, un proyecto personal sobre la violencia contra las mujeres a nivel mundial y un proyecto grupal sobre personas afectadas de esclerosis múltiple en toda Europa.

Imparte conferencias y talleres, y es miembro del equipo de instructores del World Press Photo. Actualmente se encuentra viajando a bordo de una moto Royal Enfield con la idea de dar la vuelta al mundo mientras documenta los países que va recorriendo.

Entre sus numerosos reconocimientos se destacan 3 World Press Photo, 2007, 2009 y 2010, Premio Bayeux-Calvados para corresponsales de Guerra, 2009, NPPA-BOP “Fotoperiodista del año” y Foto del año 2009, Premio internacional de fotoperiodismo PGB “Fotografo del año”; y “Foto del año”; 2009, 1er Premio Days Japan award 2009, y Primer Premio Sony World Photographic Awards, 2do Premio Foto Press La Caixa, entre otros incluidas. Primer premio en Multimedia el 68th POYi y Nominacion para Premio Emmy con
Undesired. 3 becas Foro Internacionalde Fotorreportaje y Sociedad – Revela ’08, la Fundacion Alexia 2009 y la Getty Editorial Grant
Página con trabajos documentales: walterastrada.com
Página de The Journey – La vuelta al mundo en moto: wathejourney.com