Torna al Pati Llimona NUDO, una trobada poètica anual a Barcelona que celebra els vincles insospitats entre els éssers i les coses, entre les idees i les formes, i ens ofereix unes interessants propostes de formació i un mercat ambulant insaciable de poesia.

TALLERS INSÒLITS

Dijous 4 abril, 18-21 h

TALLER Encuaderna el teu poemari

Encuadernació japonesa per els teus tus versos

Kokoro Encuadernación Artesanal

 

Quants poemes o històries o dibuixos i versos i esbossos vas acumulant en calaixos i prestatgeries? No creus que estarien millor agrupats en un petit quadernet que puguis fer tu mateix amb les mans, i així en lloc de guardar-ho el pots anar ensenyant a família, amics i estranys? Has arribat al taller indicat.

En aquest taller podràs no només enquadernar els teus versos o obra visual sinó aprendre la tècnica d’enquadernació japonesa clàssica per a futures obres que tinguis en ment. El cosit queda a la vista damunt de les tapes, podràs realitzar una variant del cosit de 4 forats o cenyir-te al model original. Veurem com modificant lleugerament distàncies en el cosit, es poden aconseguir resultats més actuals, sempre dins de l’estil de l’estètica minimalista japonesa.

Qui és Kokoro?

Kokoro és un taller d’enquadernació artesanal, on es barregen el tradicional ofici d’enquadernador de llibres amb les necessitats del disseny actual. Fan tota classe de fotollibres de petita edició i maquetes, àlbums per a fotografia analògica, caixes, estotjos i llibres d’artista. Utilitza materials de qualitat, que a vegades processa amb tints naturals, puntadas amb fil de cotó, i altres tractaments.

Divendres 5 abril, 16-19 h

Guateque tipoético

Trobada de collage tipogràfic en homenatge a Joan Brossa

Juan Cardosa

Les lletres es troben indiscutiblement relacionades amb els inicis del collage. En aquesta trobada, ens inspirarem en aquesta forma de papier collé que van fer Braque, Picasso i Grisa fins a l’actualitat, quan ja s’usa amb abundància les lletres com a element gràfic. Joan Brossa ho va portar amb art a la parcel·la de la poesia amb increïbles resultats. Us sorprendreu, a través de diversos exercicis, del món de possibilitats que se’ns obre en jugar amb la poesia, la tipografia i la seva potència visual.

Ambient distès amb música i berenar.

Material inclòs, portar únicament tisores/cúter i cola.

Qui és Juan Cardosa?

Dissenyador gràfic, editor independent i comissari d’exposicions. La seva obra promou i exigeix un espectador actiu, un còmplice disposat al joc, algú capaç de mirar més enllà de les imatges endormiscadores que ens envolten. És dissenyador, publicista i moltes més coses. Ha estat i està present en el món de l’art en totes les seves facetes, però és, sobretot i segons els quals el coneixen, un inconformista.

Dissabte 6 abril, 10.30-13.30 h

La poesia del paper i la seva plegat

Creació artística amb paper

Cartoncita

La tècnica de plegat de paper és un mitjà molt interessant per a crear no només objectes a petita escala, sinó també obtenir les idees de les formes estructurals i arquitectòniques per a crear tots tipus d’elements a diferents escales.
En aquest taller aprendràs a crear objectes, estructures tridimensionals emprant paper; un material de dues dimensions que amb la tècnica del plegat ens permet crear objectes en tres dimensions.
Es mostraran les bases de la tècnica, i s’explicarà com desenvolupar no només la forma, sinó els detalls, les nomenclatures dels diferents tipus de línia (contínua i discontínua..), tipus de junta (botons, reblons, clips de paper, cort) i els processos tècnics i possibilitats dels treballs fets a partir d’un sol tros de paper i els construïts des dels mòduls.
Com a resultat crearem un objecte d’ús quotidià per al nostre escriptori i una bonica peça per a decorar el nostre espai creatiu.
No és necessari tenir cap mena de coneixement previ.

Qui és Cartoncita?
Estela Moreno és fundadora del projecte Cartoncita: un estudi atelier professional que recupera les tècniques manuals tradicionals per a adaptar-les als temps moderns. Especialitzada en paperart, disseny i escaparatisme, utilitza el origami, papercut i altres tècniques de plegat de paper manual per a totes les seves creacions. Ha treballat per a importants clients: Agatha Ruiz de la Prada, Zara, Hermés, Dior, Burn, entre altres.

Dissabte 6 abril, 16-19 h

Experimentació de la veu poètica

Cor experimental per a esperits audaços

Gustavo Giménez

 

Taller dirigit a totes aquelles persones amb o sense coneixements musicals, actrius i actors, cantants, poetes, performers, etc, i esperits inquiets que desitgin investigar de manera col·lectiva, des de perspectives més poètiques i performatives, en l’ús de la seva pròpia veu.

Si t’apuntes, és possible que durant 3 hores, posseït per un esperit aventurer, et vegis explorant amb la teva veu cap a llocs desconeguts i poc habituals, formant part d’un cor insòlit de gent estranya i estimulant; que et vegis fent poesia sense paraules, movent objectes amb la veu, respirant per les mans o cantant per una boca aliena, que aprenguis a escoltar el silenci o a resar-li a un déu inventat en un idioma nou, que descobreixis que ets una altra persona de la qual creies i que tens una edat diferent de la que celebren els teus aniversaris.

Qui és Gustavo Giménez?

Gustavo Giménez és un cantant experimental, performer i poeta sonor que usa la veu com a element fonamental per a crear experiències artístiques i teixir espais sonors que abrigallen teatre, dansa o exposicions; és, també, autor de l’àlbum de psicodèlia vocal ORA, considerat per MondoSonoro un dels millors discos publicats a Aragó en el 2017.

 

1 taller: 20 € / 3 tallers: 50 €

Guateque collage è 15 €

Inscripció i +info: www.nudopoesiavisual.wix.com/festival

Preu: 20 €

Dissabte 6 abril, 10-14 h i 16-19 h
NUDOS I DESNUDOS
Mercat ambulant insaciable de poesia

Aquest any el festival estrena mercat ambulant al pati del centri civic Pati Llimona.
Què busquem: TOT el que tingui a veure amb la poesia en qualsevol dels seus formats, llenguatges, sons, textures, sabors i representacions. Editorials de poesia, revistes de poesia, poetes, slammers, poetes visuals, bloguers, llibreries, artistes visuals, artesans, faedors d’objectes poètics, éssers inclassificables que no troben on mostrar i vendre els seus invents i poemes, etc.
Preu parada: 15 €
Què inclou: 1 taula i 1 cadira
Quan: dissabte 6 d’abril 2019
Horari: de 10 a 14 h / de 16 a 19 h
Com apuntar-se: es pot reservar plaça escrivint un  correu a lorena.nudofestival@gmail.com