A partir de les 19h us convidem a la presentació i debat al voltant del llibre Gobernadores. Barcelona en la España franquista (1939-­1977), escrit per Javier Tébar, Manel Risques, Martí Marín i Pau Casanellas, i publicat aquest 2015 per l’editorial Comares.

Intervindran:

­Pere Ysàs, del Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID­UAB) i els autors

Sinopsi del llibre

No podem comprendre el franquisme sense tenir en compte el funcionament del poder a les províncies. Els totpoderosos governadors civils franquistes —que, alhora, eren els caps provincials del partit únic— van garantir la implantació, funcionament i supervivència del règim.

Ells encarnaven la maquinària de l’Estat i satisfeien els interessos de les bases socials de la
dictadura. I, evidentment, també reprimien qualsevol temptativa d’infracció de l’ordre públic, atesa la seva funció de coordinar les forces policials a les províncies. Aquest llibre, que constitueix un estudi original —i elaborat a partir de fonts inèdites— sobre el franquisme a Barcelona entre 1939 i 1977, intenta observar la dictadura “des de dins”, a través de l’anàlisi de la figura dels governadors civils i de les polítiques posades en pràctica en aquesta província, una de les més importants del país, durant quatre dècades.

Organitzen: Editorial Comares, Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica

(CEFID­UAB)