El dimecres 29 de setembre, a les 18 h, s’estrena EL FALS DOCUMENTAL. Una metàfora de la realitat, un projecte  d’AulaMèdia. Educació en Comunicació.

AulaMedia és una associació -sense afany de lucre- que treballa en el camp de l’Educació en Comunicació i l’Educació Audiovisual des de fa 20 anys.

La idea central del reportatge EL FALS DOCUMENTAL. Una metàfora de la realitat és donar a conèixer i reflexionar sobre aquest gènere documental. S’hi tracten aspectes com la construcció social de la realitat, la crítica al discurs dels mitjans de comunicació i la reflexió artística del llenguatge i dels codis audiovisuals.

El reportatge inclou seqüències de falsos documentals de referència que s’alternen amb declaracions de Jordi Balló, professor i director del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), de Gemma Paricio, professora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i de Juan Vaccaro, membre del Centre d’Investigacions Film-Història de la Universitat de Barcelona (UB).

Entrada gratuïta. Inscripció prèvia a AulaMèdia. Aforament limitat.

FITXA TÈCNICA:

Direcció: Francesc-Josep Deó.

Amb la participació de Jordi Balló, Gemma Paricio i Juan Vaccaro.

Produït per: Ferran Ortega, Júlia Boqué i Roger March. Una producció d’AulaMèdia. Educació en Comunicació.

Any: 2021. Durada: 35′