Horari: A les 19:00h

A càrrec de: Sonya Torres Planells. Doctora d’Història de l’Art i membre de Dones
Llibertàries de CGT.

Descripció:

El documental «Indomables. Una història de dones lliures» produït per ZerikusiA, recull en primera persona l’experiència de l’organització autònoma Dones Lliures, en una edició especial amb motiu del 80º aniversari de la fundació de la «Federación Nacional de Mujeres Libres», l’agost de 1937. El documental recull la veu de dues de les seves protagonistes, Concha Liano Gil i Sara Barenguer Laosa, les dues també membres de les JJLL de Barcelona, en primera línia el juliol de 1936, i exiliades amb un important bagatge de lluita i resistència.
El context històric dels antecedents i la situació sociopolítica dels anys 30, es completa a partir de les entrevistes a les escriptores i historiadores Laura Vicente i Marta Ackersberg, professora del Smith College de Massachusetts. Però també s’il·lustra el seu legat en l’anarcofeminisme del grup de Dones Lliures d’Alacant i la presencia poètica de l’escriptora Llum Quiñonero. Tot recreant el moment històric a partir de les imatges de l’època i una representació teatral que dona veu a Lucía Sánchez Saornil.

Objectiu de la càpsula:

Organitzar una activitat relacionada amb la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores, col·laborant amb la difusió de la memòria històrica del moviment obrer de dones a Catalunya i a l’Estat Espanyol.

Metodologia:

Presentació de la història de Dones lliures per part de la ponent, projecció del documental Indomables i debat amb el públic.