Activitat gratuïta. INSCRIU-T’HI

Presentació del documental “Sombras de luz” que tracta la història del fotògraf argentí Carlos Bosch i de la crisi creativa que va transformar la seva obra.

Al finalitzar la projecció podrem dialogar amb els directors de la pel·lícula.

SOMBRAS DE LUZ

La fotografía de Carlos Bosch

Direcció: Daniel Henríquez, Carmela Silva, Leonardo Novak.

2018, 87 min.

Des de fa alguns anys, Carlos Bosch es troba allunyat de l’activitat més important de la seva vida: el fotoperiodisme. Va saber ser reporter gràfic i es va endinsar en els conflictes socials fins al punt d’haver d’exiliar-se per a sobreviure. A Espanya, va arribar a dirigir la fotografia d’El Periódico i El País. Va ser corresponsal de guerra per als mitjans més importants d’Europa. Va veure la violència de l’últim quart del segle XX. Fins que va tornar a l’Argentina.
Als 72 anys, sense molt de reconeixement i sense col·legues en els qui recolzar-se, viu una crisi prolífica. La seva fotografia muta cap a l’experimentació i les arts plàstiques. Treballa una sèrie d’autoretrats sota els quals intenta conjurar les seves pors actuals: la solitud, la vellesa, la mort.
Sombras de luz és un diàleg sobre el valor de la fotografia i la creació artística en una era on la imatge és un bé de mercat. El treball minuciós en cada autoretrat, les discussions de Bosch amb els seus col·legues, els ensenyaments als seus alumnes, porten a la superfície la discussió sobre la representació moral de la nostra història. Quines fotos prendre en un món dominat per les imatges corporatives? Com es legitima el que podem veure?
L’obra de Carlos Bosch és la cerca incessant del nou, tot i que totes les condicions són adverses.