Divendres 28 d’abril de 18.30 a 20.00 h

A càrrec de Jordi Mestre a través de l’Associació Cultural Fotoconnexió.

Recentment el fotògraf, químic i restaurador Jordi Mestre, ha treballat en la recuperació del llegat fotogràfic d’Axel Munthe, a Itàlia.

Axel Munthe (1857-1949) fou un important personatge a molts nivells. Metge de professió, gran defensor dels drets humans i de la cultura, essent també un autor literari d’èxit. A més, el seu interès per la fotografia el va portar a practicar-la de manera prolífica entre l’últim quart del segle XIX i el primer del XX.

El fons arriba a mans de Jordi Mestre de la mà de Katriona Munthe, néta de l’autor. És a partir d’aquí on s’inicia un viatge que comença amb la creença d’estar davant d’una col·lecció familiar sense més importància que aquesta, i que resulta obrir el camí a la història d’un dels personatges més fascinants del seu temps.

Després de la restauració i la digitalització d’aquestes fotografies, el projecte ha culmitat en una exposició al Museu Arqueològic Nacional de Nàpols –MANN- realitzada per Katriona Munthe, Michele Iodice i el propi Jordi Mestre.

Conferència: 28 d’abril a les 18.30 h
Sala Joan Maragall

Fes la teva reserva aquí.