Santiago Maldonado era un jove anarquista de 28 anys, tatuador i artesà argentí.
L’any 2017 va emprendre un viatge amb la seva motxilla, el destí final era Barcelona. Al sud d’Argentina, al departament d’Esquel va entrar en contacte amb les comunitats originàries de la zona i es va comprometre amb la seva causa de recuperació de terres usurpades al poble maputxe pels magnats de les grans corporacions imperialistes com Luciano Benneton, Joe Lewis, etc. en connivència amb els estats argentí i xilè.

El dia 1 d’agost, a cinc dies de fer 28 anys, gendarmeria nacional va entrar a la comunitat Pu Lof Cushamen reprimint brutalment amb bales de plom, dins la comunitat on viuen ancianes, dones embarassades, nenes i nens, gent treballadora en general. Santiago va estar desaparegut 78 dies, el 17 d’octubre després de tres rastellatges al riu, al mateix lloc on ja s’havien realitzat amb anterioritat, apareix el cos de Santiago amb un estat quasi nul de descomposició; encara no hi ha cap responsable empresonat, processat o que hagi dimitit del seu càrrec. La resposta de la gent va ser internacional, el reclam per Santiago va arribar des de l’Argentina fins al Japó amb preocupació i una contundència massiva, i aquesta repercussió va ser la que va fer arribar a boca de tot el món la injustícia de més de cinc-cents anys que es comet amb el poble originari maputxe i els altres diversos pobles originaris que componen l’Argentina patint una invisibilització escandalosa, un estat de misèria paupèrrima i una repressió sanguinolenta en el transcurs de tots els governs de la República Argentina, tant militars com democràtics.

Aquesta trobada al Pati LLimona que organitza la Comisión Santiago Maldonado Barcelona convidada per la col·lectiva sorora Moolaadé Feminista és per celebrar la vida de Santiago, denunciar la responsabilitat de l’estat argentí i exigir Justícia per Santiago, per Rafael Nahuel i per totxs lxs asesinadxs pel terrorisme i/o l’absència de l’estat.

A partir de les 17h

Resultat d'imatges de comision santiago maldonado barcelona