Exploradores en Sant Jordi: punt d’intercanvi de lectures en clau feminista.
A càrrer deNatàlia Renzi. Integrant de Moolaadé Col·lectiva Feminista. Activista feminista, social i cultural, coordinadora de tallers d’escriptura, lectora i escriptora.
Durada 1a sessió 2,5 h
Inici-finalDissabte, 27 d’abril
Horaride 17h a 19.30h
PreuActivitat gratuïta. Places limitades (cal inscripció prèvia)

Descripció:

El dia 23 d’abril la ciutat de Barcelona celebra amb molta energia i participació de tota la ciutadania la festivitat de Sant Jordi on es reivindiquen els valors de la cultura i els llibres; també es la festa de la rosa i de la llegenda mítica del drac, el cavaller i la princesa. Aquest any tenim la sort de trobar-nos amb moltes novetats escrites, editades, il·lustrades i dissenyades per dones, l’impuls de l’onada feminista que estem vivint travessa totes les llibreries i les Rambles seran mostra d’això. Es en aquest sentit que aquest taller està pensat amb l’idea de compartir els tresors que cadascuna de nosaltres, com lectores, vam trobar a les nostres expedicions solitàries entre prestatgeries, taules, caixes i calaixos. Aquest any tindrem moltes novetats i volem compartir-les, però no volem oblidar les autores que van passar desapercebudes, les que van ser oblidades, les que no van estar mai a taules de signatures, però que sempre van estar creant amb esperança, silenci i esforç.

Objectiu de la càpsula:

Desenvolupar un fil feminista sobre la festa tradicional de Sant Jordi, mes enllà de les novetats de l’any, per intercanviar lectures, autores, poesies, relats, històries, biografies, il·lustracions, llibres descatalogats, autores silenciades i obres oblidades creades per dones i trans.

Metodologia:

Roda de diàleg i intercanvi de lectures i trobades de llibres que cadascuna de les participants hagi trobat el dia de Sant Jordi i un final de creació a partir d’una consigna amb un colofó de lectura compartida dels treballs.