Del 26 de gener al 18 de març de 2023

Un projecte de Paula Fujiwara

Retròpolis és una sèrie en què es retraten edificis de la ciutat d’Okinawa, al Japó, en perill de desaparició. És una manera de mantenir el record d’una Okinawa paradisíaca que s’està esvaint per la presència de bases militars dels EUA i el ràpid desenvolupament urbanístic.

L’autora visqué durant vuit anys a Okinawa i tenia el seu estudi fotogràfic a Koza, la zona on es fan aquestes fotografies. Durant les passejades que l’autora hi fa diàriament i fascinada per la bellesa d’aquells edificis amagats entre el gris de la ciutat, sorgeix la idea de fotografiar-los.

Retròpolis aplega construccions antigues des de diferents angles i perspectives, com les peces d’un trencaclosques que no acaben d’encaixar. Cada fragment té una història que vol ser explicada. L’autora invita el públic a escoltar-les i apropar-se a l’essència d’Okinawa.

Paula Fujiwara (Barcelona, 1978) va estar vivint 8 anys a Okinawa, tenint el seu estudi fotogràfic a Koza, la zona on es fan aquestes fotografies.

De les visites diàries, i fascinada per la bellesa d’aquests edificis amagats entre el gris de la ciutat, sorgeix la idea de fotografiar-los.
Retrópolis recull construccions antigues des de diversos angles i perspectives, com ara peces d’un trencaclosques que no acaben d’encaixar. Cada fragment té una història que vol ser contada. L’autora convida l’espectador a escoltar-les i acostar-se a Okinawa.

Inauguració: dijous 26 de gener a les 19 h.

Sala Montserrat Roig

Projecte guanyador finalista amb accèssits de la Convocatòria VisualKorner