Activitat gratuïta. INSCRIU-T’HI

Després de la pausa estiva, tornem, el 26 de setembre, a les 18.30 h, a les projeccions dels dimarts al Pati Llimona amb el documental “Florecerás, Nicaragua” d’Helena Closa Castells.

Es tracta d’un documental co-produït juntament amb Calala i l’Agència Catalana de Cooperació.

Des de la revolta del 2018 a Nicaragua, el tema i la repressió continuen vigents i les protagonistes són exiliades a Catalunya i Espanya.

Posteriorment a la projecció tindrem un col·loqui amb les protagonistes, Nicas Feministas Autocovocadas de Barcelona, i la directora.

FLORECERÁS, NICARAGUA

Direcció: Helena Closa Castells

País: Espanya

2022, 80’

Idioma: Castellà

Subtítols:  V.O.S.Anglès

Arran de la crisi sociopolítica d’abril de 2018, la Julieta, la Tania, la Magy i la Lorna, com moltes altres persones, han d’abandonar Nicaragua per protegir-se de les amenaces del règim. Des de l’exili a l’Estat espanyol s’enfronten als reptes del desplaçament, seguint pendents de la resolució de la crisi a Nicaragua. Les seves històries són un testimoni necessari per la resolució real del conflicte, que passa pel reconeixement de la història silenciada durant més de 40 anys, i que s’està repetint. Per poder retornar a una Nicaragua sanada, les protagonistes s’endinsen en la recerca dels processos de veritat, justícia i reparació imprescindibles per resoldre les seqüeles de la violència i la seva transmissió intergeneracional, en un relat esperançador i creador de memòria històrica.