ACTIVITAT GRATUÏTA AMB PLACES LIMITADES – CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA

INSCRIU-T’HI

Dins del cicle Pantalla Barcelona el Pati Llimona proposa, el proper 26 de novembre a partir de les 18.30 h, la projecció del curtmetratge Suc de síndria de Irene Moray (2019, 19′) i Viaje al cuarto de una madre de Celia Rico (2018, 91′).

Després de les projeccions podreu compartir impressions de la pel·lícula amb la Laia Manresa Casals, guionista, periodista i directora de pel·lícules documentals.

Laia Manresa Casals inicia la seva carrera de la mà del cineasta Joaquín Jordá i, amb els anys, s’especialitza en l’escriptura documental, el seu assessorament i el seu anàlisi. L’any 2013, enceta la seva tasca docent en el món universitari.

SUC DE SÍNDRIA

De Irene Moray

‘Suc de síndria’ conta la història de Bàrbara, una jove que ha passat por un episodi traumàtic i intenta redescobrir de nou la seva sexualitat con l’ajuda de la seva parella durant un cap de setmana envoltats d’amics en un entorn idíl·lic en plena naturalesa. Con 26 anys Irene Moray dirigeix aquest curt introspectiu i profund.

VIAJE AL CUARTO DE UNA MADRE

De Celia Rico

La primera pel·lícula de Celia Rico emociona i encongeix el cor, amb el retrat íntim de les foscors d’una relació matern filial. El “adéu” d’una filla espantada i ell “queda’t” desesperat d’una mare. El vincle que les uneix és enorme, i hauran d’adaptar-se a noves vides, i comprendre que a vegades, deixar volar és sinònim d’amor. La barcelonina Anna Castillo construeix a duo amb Lola Dueñas una pel·lícula sincera, senzilla i sensible.

PANTALLA BARCELONA

L’Institut de Cultura de Barcelona, a través de la Barcelona Film Commission, vol estimular i consolidar la difusió de la cinematografia realitzada, rodada o produïda a Barcelona i donar-la a conèixer a la ciutadania. 

Aquesta és la voluntat del programa Pantalla Barcelona que apropa el cinema recent fet a la ciutat als diferents districtes de Barcelona a través de les pantalles dels Centres Cívics.

En aquesta 4a edició, renovem la col·laboració amb l’Acadèmia del cinema i obrim vincles amb els Festivals de Cinema de la Ciutat.

 LA TARDOR DELS OFICIS DEL CINEMA a PANTALLA BARCELONA

A la vegada art i indústria, el cinema representa en termes humans, tècnics i financers la més “pesada” de les disciplines artístiques.

A poc a poc, el cinema s’ha creat dels «principis de fabricació» precís que, malgrat les permanents mutacions tecnològiques a les quals no han deixat d’adaptar-se, són encara a l’ordre del dia.

Famílies de professions i d’oficis fabriquen una pel·lícula en les seves quatre àrees i tempos diferents: escriptura i desenvolupament, producció, rodatge, postproducció i difusió. En la interpretació, en la realització, en el guió, en el vestuari, en el muntatge… qui són aquesta gent de la qual els noms apareixen en els genèrics de començament i de final d’una pel·lícula?

De la idea original a la difusió de l’obra, PANTALLA BARCELONA TARDOR proposa als espectadors i espectadores de totes les edats i gustos, la descoberta del procés de fabricació dels films, a través dels testimonis de professionals i de la pràctica del seu ofici.