[ELLES…]  (2n trimestre 2021)

Ruta: Dones i esport. Les dones també es mouen
DinamitzaEmma F. Parcerisa d’ANDRONAcultura
Datadissabte
HorariDe 11 a 13 h
Activitat gratuïta. Places limitades.

 

La incorporació de les dones a la pràctica esportiva no va ser fàcil. Molts van ser els detractors que s’hi van oposar i van al·legar motius “biològics”, estètics i morals per desplegar tot l’argumentari patriarcal i evitar que les dones practiquessin i sociabilitzessin a través de l’esport. Malgrat tots els obstacles, moltes van ser les pioneres que a contracorrent van utilitzar l’esport com a via d’emancipació, llibertat, autonomia i empoderament. La gran majoria han estat absolutament oblidades tot i les seves espectaculars i significatives trajectòries.

ANDRONA cultura presentem un itinerari per visibilitzar quines van ser les primeres iniciatives impulsades per dones per la conquesta de l’esport i la ciutat. Analitzarem la modernitat d’organitzacions com el Club Femení i d’Esports, veurem quines pioneres hi van estar implicades i amb quines complicitats van comptar durant l’època de la Segona República. Mostrarem també com aquestes primeres demandes d’accés a l’àmbit esportiu portaven implícit el desafiament del model de dona tradicional, centrat en la domesticitat, i la conquesta de l’espai públic.

Objectiu de l’activitat:

A través de l’itinerari coneixerem la història de les pioneres de l’esport a Barcelona i la seva relació amb el feminisme.

Metodologia:

Itinerari guiat. Ruta històrica amb perspectiva de gènere.