· Cicle de poesía al Pati Llimona “Ponts Culturals

Joan Noves nasqué el 6 d’abril de 1946. Després de llicenciar-se en química a l’Institut Químic de Sarrià, des de l’any 1971 al 1981es dedica obsessivament a escriure poesia. Fruit d’aquest treball, publicà el 1980 la plaquette Nou cuques, també el 1980 el llibre Somnis i malsons i el 1986 el llibre Timbals de primavera, que aplega cinc títols: Sonets de migdia, Pintures de la nit brillant, Estructures de foc, Viatge a l’estiu i Les eugues.

“A la dècada dels anys vuitanta —recorda—vàrem començar a fer recitals de poesia a tres, amb Ricard Creus (que havia publicat un llibre que em semblava esplèndid: 36 poemes a partir del 36) i amb Josep Palau i Fabre. Els primers tingueren lloc a l’emblemàtic Zeleste.”

Ha publicat darrerament dos llibres que vindrà a presentar: “La secreta joventut” que aplega poesia d’aquella època i “La destrucció”, que és d’un to molt diferent, directament relacionat amb la situació política de la Catalunya actual, estil que l’autor qualifica de “realisme democràtic“.

L’autor farà una lectura de una selecció dels seus poemes.

A partir de les 19h a la Sala Joan Maragall.