Directe des dels Facebook live Fotografia Pati Llimona i Centre Cívic Pati Llimona i des del canal You Tube del Pati Llimona

Cicle de cinema i literatura comparatiu. A partir d’obres literàries destacades, significatives dins del cànon, analitzarem la tradició i l’adaptació d’aquestes per a la pantalla gran.
En aquesta trobada parlarem de Joseph Conrad i el seu “Corazón de las tinieblas“, portat al cine por Francis Ford Coppola: “Apocalipse Now”.
Has pensat alguna vegada en autèntiques llibertats? Ser lliure de l’opinió dels altres? Fins i tot de la seva pròpia?, pregunten al protagonista Marlow. L’home que sí ho ha fet porta el nom de Kurtz, i representa el mal en forma de llibertat. Joseph Conrad va escriure El cor de les tenebres després de la seva experiència a l’Àfrica colonitzada per Leopold II de Bèlgica. D’aquesta experiència, podem traçar dues directius clares: el viatge l’interior i l’exterior. En aquesta dualitat direccional, el recorregut remuntat el riu Congo en la cerca d’un carregament de vori custodiat per Kurtz és l’excusa del trajecte dantesc cap a l’infern intern del nostre heroi, Marlow. Francis Ford Coppola s’adaptarà el llibre per a la pantalla gran inspirant-se en la guerra del Vietnam.

Per gaudir de les sessions, sempre és millor haver-se llegit l’obra que tractarem; així i tot no és imprescindible. Al final de cada sessió s’obrirà torn de preguntes.

A càrrec de Christian Fàbregas, apassionat del cinema i la literatura que ha cursat estudis literaris a la universitat Pompeu Fabra de Barcelona.