Activitat gratuïta. Aforament limitat. INSCRIU-T’HI

Segona projecció dins del marc de L’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona al Pati Llimona!!!

Stop filming us, de Joris Postema, planteja una interessant i necessària reflexió sobre la mirada que es construeix, des dels mitjans de comunicació occidentals, al voltant del que passa en els països en via de desenvolupament.

Com es relata una realitat que no és la pròpia?

Al finalitzar la projecció podrem debatre de totes aquestes qüestions amb la periodista Maribel Izcue. Maribel va treballar per una decada com corresponsal de la Agencia Efe i és actualment cap de redacció de la revista 5W.

Amb la col·laboració de Metges sense fronteres.

Direcció: Joris Postema

2020, 95 min.

Idioma: Anglès, Francès, Suahili

Joris Postema, un documentalista holandès que filma a Goma, una ciutat de la República Democràtica del Congo, s’enfronta als artistes locals i als membres congolesos del seu equip pel seu enfocament estètic i pels seus prejudicis culturals. Què diferencia la mirada forana de la local? El director accepta el debat i convida les veus de la comunitat a participar-hi. Així és com mostra la lluita que entaulen la periodista Ley Uwera, el fotògraf Mugabo Baritegera i la cineasta Bernadette Vivuya en intentar captar i mostrar la seva pròpia experiència. Stop filming us es converteix en una metapel·lícula sobre l’ètica, els límits i les responsabilitats del cinema europeu a l’Àfrica negra.