Activitat gratuïta. INSCRIU-T’HI

Després de passar per nombrosos Festivals de cine (La GRAN pantalla, LesGaiCineMad, PriMed-International Festival of Mediterranean Documentary Film and Reportage, etc.), es presenta al Pati Llimona, el 29 de març a les 19 h, la pel·lícula documental La generació silenciosa de Ferran Navarro-Beltran.

La Generació Silenciosa vol fer un petit homenatge a les persones de més de 60 anys LGTBI de Barcelona, tant a les pioneres del moviment, com a aquelles anònimes, narrant en primera persona fets que han marcat la seva vida, com són l’educació religiosa, la repressió franquista, la democràcia, les primeres associacions LGTBI, la pandèmia de la SIDA o el matrimoni homosexual.

Al finalitzar la projecció es podrà dialogar sobre la pel·lícula amb el director.

LA GENERACIÓ SILENCIOSA
Direcció: Ferran Navarro-Beltran
2020, 61min

El col·lectiu de gent gran LGTBI és conegut com la ‘Generació del Silenci’ perquè va haver de viure la seva sexualitat d’amagat de la seva família, amics i feina. Són persones que han tingut vides apassionants i difícils a parts iguals. Apassionants, perquè es tracta de gent valenta i pionera, que ha hagut de crear un camí que no existia. I difícils, perquè han viscut gran part de la vida en un entorn hostil, marcat per la repressió de la dictadura franquista i el poder de l’església catòlica, encarregada del control de l’educació i la decència pública i privada.

A través de 24 entrevistes coneixerem de ben a prop la realitat d’aquest col·lectiu a Barcelona. Començant per fets que els han marcat en el passat, com l’educació religiosa, la dictadura de
Franco, l’arribada de la democràcia, l’aparició de les primeres associacions LGTBI, la pandèmia de la SIDA i l’aprovació del matrimoni homosexual i la llei d’identitat de gènere. Seguint per les seves preocupacions en el present, com ara la proliferació de partits polítics d’extrema dreta, les noves generacions LGTBI i la discriminació per edat. I acabant amb els seus plans de futur, com els habitatges compartits i les residències.

En definitiva, aquest documental vol donar a conèixer aquesta generació, compartint amb l’espectador les seves històries explicades en primera persona.