Activitat gratuïta. Aforament limitat. INSCRIU-T’HI

Segona projecció dins del marc de L’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona al Pati Llimona!!!

El 24 d’octubre, a les 19 h, es projecta al Pati Llimona la pel·lícula “A los libros y a las Mujeres canto” de Maria Elorza.

Presentaran la pel·lícula els “Joves Programadors Moving Cinema”.

 

“El retrat de quatre dones i dels seus llibres. Dones que s’han passat la vida llegint i estudiant, cuidant un patrimoni molt valuós. Tot un acte de resistència íntima.” Amb aquestes paraules, Maria Elorza defineix el seu debut en el llargmetratge. En aquest homenatge a tota una generació de dones, el testimoni de les protagonistes es combina amb l’ús de materials de procedències i formats diversos (imatges d’arxiu en super-8, dibuixos, objectes filmats…) que entaulen una conversa amb el que s’explica en diferents idiomes. Un retrat proper de l’entorn de la cineasta que ens convida a preguntar-nos com ens poden ajudar a viure la literatura o el cinema.

Espanya 2022. 72 min. Italià i castellà. Subtítols castellà

Maria Elorza (Vitoria-Gasteiz, 1988) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i té un màster en Creació i Investigació en Art per l’EHU/UPV. Des de 2013 ha dirigit diversos curtmetratges, els quatre primers firmats per Las chicas de Pasaik, el duo que forma juntament amb Maider Fernández Iriarte. El 2018 va dirigir Ancora lucciole en solitari, i el 2020 va firmar Quebrantos juntament amb Koldo Almandoz. Els seus curts s’han projectat en festivals com ara els de Sant Sebastià, Màlaga, Sevilla, Punto de Vista, Documenta Madrid o Zinebi de Bilbao. A los libros y a las mujeres canto és el seu primer llargmetratge.

Premis

  • L’Alternativa 2022 (Premi DOCMA i menció especial del Premi Film Nacional)
  • Festival de San Sebastián New Directors (Premio TCM de la Juventud i menció especial del Premio Irizar al Cine Vasco)

Fitxa artística:

  • RepartimentAntonia Deias, Loreto Casado, Viki Claramunt, Waltraud Kirste, Anne Elorz
  • Guió, muntatge i fotografia: María Elorza
  • So: María Elorza i Anne Elorza
  • Productora: TXINTXUA FILMS
  • Producció i distribució: Marian Fernández Pascal