ACTIVITAT GRATUÏTA
NO CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA

La voluntat de la mostra “Palestina Cinema Lliure”, en projectar creacions arrelades al territori, és assenyalar un acte de resistència i de reivindicació.

Donada la contingència repressiva, difondre aquestes obres és una manera de subvertir el silenci imposat a la identitat cultural i memòria històrica del poble Palestí.

La mostra de cinema “Palestina Cinema Lliure” cerca donar visibilitat a la mirada i veu pròpia del poble palestí des de la seva narrativa i representació cinematogràfica, amb una perspectiva humanista que convida a reflexionar i a entendre la seva situació social i política des de 1948, és a dir, des del-Nakba.

Durant diverses sessions veurem llargmetratges de ficció i documental. Instàncies en les quals aprofitarem l’espai per a conversar i reflexionar sobre les inquietuds i/o sensacions que ens han generat els films.

A càrrec de: Colectivo Celab, Asociación Huitaca, La Patota Films, Filmlab Palestine, Palestine Cinema Days

Direcció: Darin J. Sallam

Any: 2021

Durada: 92 min.

País: Jordània

Gènere Drama | Anys 40

Idioma: Arabe, hebreu

Subtitulos: Espanyol

Inspirada en fets reals, 1948. “Farha” relata la Nakba des del punt de vista d’una adolescent palestina que el seu pare decideix tancar-la en un petit rafal amb la promesa de tornar. En els dies següents, Farha viurà una experiència que canviarà la seva vida, obligant-la a deixar enrere la seva infància.