ACTIVITAT GRATUÏTA AMB PLACES LIMITADES
CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA

INSCRIU-T’HI

El 23 de gener, a les 19 h, presentem el documental musical Constantly flying d’Adriana Cordeiro.

Constantly flying és un documental musical sobre Baba Zula, una banda inspirada en el rock psicodèlic turc dels anys 60, també conegut com a Anatolian rock. Baba Zula, fundada el 1996, va ser la pionera a revisitar aquest estil musical amb la influència d’altres estils creant un so psicodèlic únic. Els membres de la banda comparteixen els seus pensaments sobre la música, la psicodèlia i el seu propi so peculiar mentre ens guien pels carrerons de l’antiga capital de Constantinoble.

El documental va tenir la seva estrena mundial al novembre de 2021 en el Festival de Documentals Musicals In-Edit/Barcelona, i es va projectar posteriorment en Festivals de diversos països.

Al finalitzar la projecció podrem conversar amb la directora, Adriana Cordeiro, i la guionista, Kika Serra.

 

 

Direcció: Adriana Cordeiro
Guió: Kika Serra & Adriana Cordeiro
País: Espanya
Any: 2021
Durada: 40 minuts
Gènere: Documental
Idiomes: Anglès i Turc (VOSE)

Adriana Cordeiro és una investigadora musical que decideix endinsar-se en el món audiovisual per a expressar la seva passió per la música i la cultura de Turquia. Originària de Rio de Janeiro i vivint entre Barcelona, Istanbul i festivals de música a Europa, va començar el seu viatge a través del periodisme musical en 2015, havent entrevistat a més de 40 bandes i músics de quatre continents i de diversos estils musicals per al lloc web Festivaleros.

Va decidir endinsar-se en el món audiovisual per a poder plasmar en imatge i so la seva pròpia experiència, així com les vivències d’altres persones recopilades en les seves entrevistes al llarg dels anys. En 2018, va tenir l’oportunitat d’entrevistar Baba Zula per primera vegada durant el festival de Sines/Portugal. Aquest mateix any, va tenir la idea del documental i va començar la preproducció del projecte. Els rodatges es van realitzar a Istanbul entre 2019 i 2021.

Kika Serra treballat com a guionista en més d’una dotzena de documentals i sèries documentals sobre els temes més variats: ja sigui la guerrilla urbana al Brasil dels anys 70 (Nossas Histórias), l’arquitectura modernista brasilera (Os Irmãos Roberto), o l’evolució del rock brasiler (Rock Brasileiro, História em Imagens).

Llicenciada en periodisme (el Regne Unit), amb un màster en documentals (Espanya), la seva experiència internacional també es reflecteix en la seva obra televisiva.

Abans de Constantly Flying, va idear el documental web-interactiu Farselona (2015), sobre el context històric de la invenció del Barri Gòtic de Barcelona.