Directe des dels Facebook live Fotografia Pati Llimona i Centre Cívic Pati Llimona i des del canal You Tube del Pati Llimona

Cicle de cinema i literatura comparada. A partir d’obres literàries destacades, significatives dins del cànon, analitzarem la tradició i l’adaptació d’aquestes per a la pantalla gran.
Raymond Carver i els seus magnífics contes abocats al cinema per Robert Altman, en “Vidas Cruzadas“.
Raymond Carver és el pare del mal anomenat realisme brut americà. La diana és la classe mitjana americana; els seus contes posseeixen el do de l’el·lipsi. El conjunt inconnex de contes que tria Robert Altman per a la pantalla gran obeeix a la seva pròpia idea de fer-ne la pel·lícula. Altman s’inspira en Carver, però no es tracta d’una adaptació literal, ja que Altman, amb bon ull, teixeix una xarxa de relacions entre ells tot utilitzant els personatges per a donar-nos a entendre el seu tema de fons, que coincideix amb el de Carver.”

Per gaudir de les sessions, sempre és millor haver-se llegit l’obra que tractarem; tot i això no és imprescindible. Al final de cada sessió s’obrirà torn de preguntes.

A càrrec de Christian Fàbregas, apassionat del cinema i la literatura que ha cursat estudis literaris a la universitat Pompeu Fabra de Barcelona.