El mes de març el cicle de cinema africà i dona recorrerà diferents centres cívics de la ciutat amb l’objectiu de difondre el coneixement de les cultures africanes a través de les arts.

​l’Associació​ ​Africadoolu és l’entitat encarregada de promoure i fer possible aquest cicle , que aposta per centrar-se en la dona. Des de sempre les dones han ocupat un rol fonamental en les societats africanes, moltes vegades patriarcals tant a nivell econòmic i com de desenvolupament. A l’àmbit del cinema són cada vegada més les dones que es fan amb una càmera per testimoniar, donar la paraula als sense veu, parlar sobre la seva pròpia comunitat, sobre els seus propis combats, o de les seves aspiracions, de la seva cultura, etc.

Col·labora en aquesta sessió Sarah Arditeselectora musical i eventual redactora d’articles sobre música i músics que li inspiren. Curiosa i viatgera, es pregunta sobre identitats, explora cultures i estudia moviments socials a través de la seva música. Ha col·laborat amb Pa African Space Station (Ciutat del Cap), Groovalización i Afribuku, entre altres mitjans. Realitza i condueix el programa Músiques Sospitoses (Radio Contrabanda – Barcelona 91.4FM).

Al Pati Llimona el 22 de març a les 19.15 h començarem a escalfar motors amb una selecció musical a  càrrec de Sarah Selectora.

A les 19:30 projectarem Mama Africa , un documental que és un tribut a la llegendària cantant sud-africana i activista Miriam Makeba, premiada pels Grammy i coneguda afectuosament pels seus incondicionals com a “Mama Africa”. La pel·lícula recorre cinc dècades mitjançant imatges d’arxiu, entrevistes i fragments de concerts que van entusiasmar a milions de persones i van emocionar a músics de la talla d’Harry Belafonte, Hugh Massekela i Paul Simon. Mama Africa capta els moments més significatius de la vida de Miriam Makeba, des dels seus compromisos polítics, passant pels seus matrimonis, fins a, és clar, la música.

Al finalitzar la pel·licular, cap a les 21 acabarem amb el Debat Participatiu “El paper connector i alliberador de la música com a resistència a Sud-Àfrica i la reconstrucció conjunta de la creença espiritual UBUNTU: existeixo perquè existeixes” amb la participació de Sarah Ardite i Africadoolu.

 

Fitxa tècnica

Mama Africa
Director: Mika Kaurismäki
Gènere: Documental
País: Alemanya, Finlàndia, Sud-àfrica
Any: 2011
Característiques: 90’ | Color i bn | Anglès |Subt. espanyol