Dirigit a col·laboradors d’Umbral i públic en general.

Presentació teòrica

Classe X “Agalma”.
En el desè capítol del Seminari VIII: la transferència ens trobem amb la noció de “Agalma”, la qual, extreta de la poesia èpica grega i designant allò que serveix d’ornament, serveix a Lacan per caracteritzar la brillantor fàl·lic d’aquest objecte irreductible que es posa en joc en la relació d’amor. Es tracta d’un capítol summament fecund on s’abordaran diverses qüestions, a saber, la crítica a la idea de la “oblativitat”, l’estructura ternària de l’amor i la categoria de “objecte parcial”, de la qual el “Agalma” lacanià pren la seva consistència.

A càrrec de Laura Frucella.

Presentació clínica

Jesús, el salvador.

Els parlaré d’un home de 44 anys que arriba a la consulta preocupat per l’increment d’ingesta d’alcohol i que tem caure en una depressió. Al llarg de la seva anàlisi arriba a la conclusió que la seva “missió” en aquesta vida és salvar les dones, redimir, ensenyar què és veritablement un home.
Cas de difícil diagnòstic en el qual el subjecte cedeix davant el seu desig en benefici del gaudi. El recorregut de la seva història en anàlisi li permetrà preguntar-se com es posiciona davant d’ella i al seu desig.

A càrrec d’Alejandro Pignato.

Coordinació de G. Baravalle i L. Kait.
formacion@umbral-red.org

Hora:  19:30.

Entrada: gratuïta