COM TRADUIR UNA FOTOGRAFIA AL LLENGUATGE CULINARI?

LA CUINA MOLECULAR COM A VIA D’EXPRESSIÓ ARTÍSTICA

Taller a càrrec de Marta Marín Suarez

Amb la col·laboració de l’EXPERIMENTAL PHOTOFESTIVAL

Partint d’una imatge que hagin aportat els participants, des de la seva composició, color o textura fins al que en percebem i ens fa sentir, desenvoluparem un plat. Convidarem a jugar i explorar tant a través de la vista, l’olfacte, el gust, el tacte i l’oïda, com també des de la memòria col·lectiva i les associacions emocionals apreses socialment.

Al taller aprendrem algunes d’aquestes tècniques, com són les esferificacions, escumes o aires. Comprendrem la cuina des d’una perspectiva diferent de la tradicional, entenent-la des de la base, ampliant-ne els horitzons i veient-la des d’un costat artístic.

A través d’aquestes tècniques, de les bases culinàries que cadascú tingui i del diàleg i exploració, buscarem maneres de materialitzar els nostres plats des de l’emoció i l’empatia cap a l’altre. Crearem la nostra pròpia peça artística inspirada en una fotografia utilitzant el menjar com a material principal.

En acabar el taller, cada participant haurà pensat i realitzat individualment o col·lectivament un plat original. Trencant les barreres del món fotogràfic i del culinari, des d’una exploració artística i íntima, fent servir tècniques de la cuina tradicional i de la molecular.

Activitat gratuïta

Dissabte 21 de maig, de 10.15 a 13.45 h

Espai CUINA

Inscripcions fent clic aquí