Dins del CICLE DE CINEMA LLATINOAMERICÀ: XILE-COLÒMBIA

Organitza: CELAB, Col·lectiu d’Estudis Llatinoamericans de Barcelona

Sinopsi: Santiago de Xile, 1973. Gonzalo Infante i Pedro Machuca, dos nens d’onze anys, viuen en dos mons diametralment oposats: el primer en un barri residencial, i el segon en un poblat il·legal a poques illes de distància. El director d’un col·legi religiós privat, el pare McEnroe, és un idealista que, amb el suport d’alguns pares, intenta integrar a l’elitista col·legi a nois procedents del poblat. És així com Pedro Machuca i Gonzalo Infante arriben a ser companys de classe i amics en un moment de gravíssima divisió i enfrontament dins la societat xilena.

Any: 2004

Durada: 120 min.

País: Xile

Direcció: Andrés Wood

Guió: Andrés Wood, Roberto Brodsky, Mamoun Hassan, Eliseo Altunaga

Música: Miguel Miranda, José Miguel Tobar

Fotografia: Miguel J. Littín

Repartiment: Matías Quer, Ariel Mateluna, Manuela Martelli, Aline Kuppenheim, Federico Luppi, Ernesto Malbrán, Tamara Acosta, Francisco Reyes, Alejandro Trejo, María Olga Matte, Gabriela Medina, Luis Dubó, Andrea García Huidobro, Pablo Krogh, Alejandro Goic

Productora: Coproducció Xile-Espanya; Wood Produccions / Tornasol Films

 

CICLE DE CINEMA LLATINOAMERICÀ: XILE-COLÒMBIA

El cicle consistirà en el visionat de pel·lícules i documentals que aborden la realitat social de la història de Xile, marcada pel Cop d’Estat de setembre de 1973 i la instauració del règim dictatorial d’Augusto Pinochet, així com els problemes experimentats per colombians, tant residents a Barcelona com de la comunitat Arhuaca de Kutunzama. Es pretén veure projeccions de directors xilens i colombians relacionades amb les dues temàtiques, amb un posterior debat sobre diferents aspectes recollits en les mateixes, per reflexionar sobre les vicissituds per les que ha travessat els dos països des dels anys 70 fins a l’actualitat, i discernir els efectes de el règim pinochetista, o bé conèixer una mica més sobre les diferents realitats d’aquests colombians.

 

Aquesta cicle està organitzat pel Col·lectiu de Estudis Llatinoamericans de Barcelona (CELAB) -fundat al gener de 2018-, que sorgeix per l’interès d’un grup d’estudiants radicats en aquesta ciutat, pertanyents a diverses àrees de coneixement, amb l’objectiu de pensar, investigar i divulgar múltiples temàtiques que Amèrica Llatina ofereix per al seu estudi.