Aquest any 2016, és l’any on es consolida el projecte a nivell territori. Des del Pati estem impulsant una xarxa de contactes (entitats, fundacions, etc.) per fer, de la difusió d’aquest projecte, la principal eina que volem utilitzar per aconseguir els objectius que ens hem marcat.

En tot cas, som conscients que encara tenim reptes per davant, i fer arribar el projecte a tot el veïnat és el primer de tots.

El primer any de funcionament de l’arxiu, hem recollit aproximadament unes 100 fotografies d’una vintena de veïns i veïnes. Per aquest 2017, la nostra previsió és arribar a la cinquantena.

Malgrat que el teixit veïnal del Gòtic perd població, hem de continuar en aquesta tasca de la recuperació de la memòria. Afortunadament, la resta d’entitats, que volen acompanyar-nos en aquesta aventura, ja ens han proposat activitats paral·leles. D’aquesta manera, es crea una dinàmica que hem d’aprofitar tots plegats.

Tot i que som els impulsors del projecte, i ser conscients de la problemàtica del territori, és necessari i important, poder comptar amb la col·laboració de les institucions i associacions en general per donar-hi la l’amplitud i la dimensió que es mereix aquesta iniciativa.

Els nostres objectius a mig termini, són contactar i fer una aliança amb les diferents associacions de comerciants del barri, i amb els comerços que s’interessin per la difusió d’aquest projecte. Igualment, volem anar cap al Gòtic Nord, on segur encara no hem arribat als veïns i veïnes, i ampliar les imatges per a l’arxiu.

Pel proper mes de maig, en el marc del Festival Enfocats (festival de fotografia del Pati) estem preparant diverses sorpreses i accions que de ben segur, us vindran de gust gaudir-ne.

Compartim amb vosaltres una entrevista que van fer BTV , aixi com 2 vídeos que ja hem fet amb fotografies recollides entre el veïnat, i una col·laboració del centre d’estudis i documentació del Macba, Fons Xavier Miserachs.

Entrevista feta per BTV notícies.