FotomovimientoNovact  i Iridia (Centre de Defensa de Drets Humans) volem celebrar l’acte “Cap al restabliment de la legalitat a la Frontera Sud”.

Després de diverses presentacions de l’Informe Audiovisual #DDHHFronteraSud arreu del territori i d’haver recollit signatures i la força d’entitats i persones d’arreu de l’estat, volem redirigir novament l’atenció a la frontera sud de l’Estat espanyol per tal de continuar assenyalant l’excepcionalitat que es dóna en aquest context.

#DDHHFronteraSud és un treball audiovisual que fa visible i assenyala la situació d’excepcionalitat jurídica i vulneració sistemàtica de drets que viuen les persones migrades en aquesta zona de l’Estat espanyol i del nord del Marroc. Sumem forces des de la mobilització social i la incidència política amb l’objectiu de restablir la legalitat i caminar cap a un canvi de paradigma en polítiques migratòries.

Si encara no ho heu fet, podeu sumar-vos i signar el manifest

#DDHHFronteraSur ▶️

Davant la sentència ferma del Tribunal Europeu de Drets Humans, que ha dictaminat que les devolucions en calent a Ceuta i Melilla són il·legals, prohibint les devolucions col·lectives i obligant a garantir el dret de recurs efectiu a les persones retornades, pensem que és un bon moment per tornar a dirigir la mirada i exigir que el Govern i Parlament de l’Estat espanyol prenguin mesures urgents que respectin el dret a la vida de totes les persones. A l’acte comptarem amb la presència d’Isabel Elbal, una de les advocades en el cas on el Tribunal Europeu de Drets Humans ha sentenciat que les devolucions en calent són il·legals i contràries al Conveni Europeu de Drets Humans.



Cal inscripció prèvia enviant un correu a ddhhfronterasur2017@gmail.com

—————————————————————————————————–

A la tarda, a partir de les 18 fins a les 21h diverses persones vinculades a la defensa dels Drets Humans, així com persones resilients, atravessades pel racisme institucional i social, compartiran la seva perspectiva des de l’experiència vital en forma de denúncia política.

Intervenen:
Isabel Elbal (DESC) Sani Landa (Asociación Elin) Sara Olcina (Harraga) Andrés García Berrio (Irídia) Elsa Tyszler (Migreurop) Laminer Sarr (Sindicato de Manteros) Bru Aguiló (Fotomovimiento) Felipe Daza (Novact) María Faye (Diomcoop)

Tancarem el dia amb la música i poesia de Las Amigas de Yoli