Dins del cicle Pantalla Barcelona, el Pati Llimona proposa, el dimarts 20 d’octubre, a partir de les 19 h, la projecció del curtmetratge italià Le case che eravamo (Les cases que érem) d’Arianna Lodeserto i el llargmetratge surafricà Not in my neighbourhood de Kurt Otobenga Orderson.
Després de la pel·lícula seguirà un espai de diàleg dinamitzat per al Gabriele D’Adda de l’equip de la Mostra de CineMigrante. Gabriele és activista i investigador de moviments socials urbans i pel dret a l’habitatge.

LE CASE CHE ERAVAMO (LES CASES QUE ÉREM)

Directora: Arianna Lodeserto
Intèrprets: Documental
Any: 2018
Durada: 18’
Producció: Itàlia, Arianna Lodeserto
VO amb subtítols català, anglès

Les transformacions impossibles dels suburbis de Roma entre el 1948 i el 2018, mostrades per mitjà de material d’arxiu. Múltiples veus, des dels noticiaris oficials fins al cinema militant, s’entrellacen en un discurs polític sobre el passat i el present d’Itàlia.
Un curtmetratge seleccionat a L’Alternativa Festival 2019.

NOT IN MY NEIGHBOURHOOD

Director: Kurt Otobenga Orderson
Intèrprets: Documental
Any: 2017
Durada: 86’
Producció: Sudàfrica, Azania Rizing Productions

Quan les ciutats del món global competeixen per ser una “ciutat de primera classe”, ens preguntem: a costa de què i de qui? “Not in My Neighbourhood” presenta un conjunt d’històries intergeneracionals de gent que viu a diverses ciutats i es mobilitzen per respondre a la gentrificació.

A la projecció li seguirà un debat amb Gabriele D’Adda organitzador de la Mostra de CineMigrante i activista i investigador de moviments socials urbans i pel dret a l’habitatge.

Aquest llarg ha estat seleccionat pel festival Wallay! de cinema africà de Barcelona.

ACTIVITAT GRATUÏTA AMB PLACES LIMITADES
CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA

INSCRIU-T’HI

 

  PANTALLA BARCELONA

L’Institut de Cultura de Barcelona, a través de la Barcelona Film Commission, fomenta la difusió del cinema a la ciutadania per mitjà del Pantalla Barcelona. Aquest any el Pantalla Barcelona amplia la selecció de films programant les propostes dels festivals de la nostra ciutat. Amb aquesta iniciativa vol aportar un valor propi del cinema local.

En la seva cinquena edició, a partir del 2 d’octubre i fins al 18 de desembre, el Pantalla Barcelona oferirà  més de 40 projeccions a través de les pantalles dels centres cívics de Can Basté, Pati Llimona, Can Clariana Cultural, Casa Groga, Ateneu Fort Pienc, Zona Nord, Vil·la Florida, Josep Maria Trias i Peitx i Auditori Sant Martí.