Divendres 20 de març – 19.30 h.

Al llarg d’un mes (octubre 2019), el fotògraf Joan Tomás va fer estada a l’illa d’Okinawa comissionat per l’associació Cricao de Toulousse i pel centre cultural Garaman Hall de Ginoza-Okinawa per realitzar diverses instal·lacions urbanes i produir un foto-llibre sobre l’illa, acompanyat per textos de quatre escriptors europeus guardonats per l’European Union Prize for Literature: Lidija Djkosvka, Adam Foulds, Jasmin Frelih, i Walid Nabhan, els quals van realitzar una residència artística a Okinawa l’any 2018.

La publicació “Okinawa Paradox” és el resultat d’aquest viatge a aquesta illa plena de paradoxes: una societat contemporània amb profundes creences ancestrals i una espiritualitat present arreu conviu amb bases americanes instal·lades a l’illa, així com una natura tropical exuberant comparteix espai amb infraestructures modernes, i tot això marcat pels tràgics fets de la batalla d’Okinawa al final de la segona guerra mundial, on va morir un terç de la població civil.

“Okinawa Paradox” vol reflectir totes questes paradoxes, no s’explica tot, però tot està insinuat entre línies, amb un llenguatge poètic on dialoguen les imatges entre elles i també amb els textos. Una publicació que es pot desmuntar i que ofereix una segona lectura o, si es vol, una continuació.

L’edició i direcció d’art de la publicació és del propi autor, que comparteix amb la dissenyadora Céline Robert, qui és també responsable del disseny.

La presentació anirà acompanyada d’una exposició que només es podrà veure aquell dia, així com de projeccions dels altres projectes desenvolupats per Joan Tomás durant la seva estància a Okinawa.

Durant la presentació es podrà adquirir la publicació.

Sala: Polivalent – 3ª Planta.

Organitza: