L’Alternativa Festival de Cinema Independent de Barcelona, en col·laboració amb el Pati llimona, escalfa motors abans de la seva 28ª edició amb dues projeccions molt especials.

El dimarts 2 de novembre, a les 18.30 h, s’estrena per primera vegada a Barcelona en pantalla gran Um filme de verão, pel·lícula que va guanyar el Premi Llargmetratge Oficial Internacional l’Alternativa en la 27a edició.


Ambientada als afores de Rio de Janeiro al final del curs escolar, aquesta pel·lícula és el retrat incisiu i vibrant d’uns joves en una societat que està al límit. A mesura que el termòmetre puja i entre talls de llum regulars, quatre adolescents fan plans per a l’estiu i es reinventen amb l’esperança de superar les seves dificultats personals. Com en un collage fet de fragments de les seves vides, veiem florir el seu univers davant el repte de fer-se adult al Brasil contemporani.

Um filme de verão és el primer llargmetratge de Jo Serfaty (Rio de Janeiro, 1983).

Presentació a càrrec d’Yvette Buñuel, Rita Caparrós, Marta Carrillo, Jan Centelles, Soufian El Mahdaoui, Candela Yodar, estudiants de l’Institut Maria Espinalt, en el marc del programa Moving CinemaJoves Programadors als instituts, d’A Bao A Qu.

Activitat gratuïta. Inscripció prèvia a partir del 15 d’octubre. Aforament limitat.

FITXA TÈCNICA
País: Brasil
Any: 2019
Duració: 94 min
Idioma: Portuguès
Subtítuls: Català