El Pati Llimona se suma al projecte REWEND- Cinema errant, que té com a objectiu promoure i distribuir les obres cinematogràfiques produïdes per la Comuna de Cinema de Rojava a Itàlia, Espanya i França.

El dimarts 19 i el divendres 22 d’abril, de 19 a 21 h, projectarem algunes de les pel·lícules que han estat seleccionades per participar en aquest projecte.

El dimarts 19 de 19 a 21 h projecció de Mal i Love in the face of genocide amb col·loqui posterior.

El divendres 22 de 19 a 21 h Despite everything i After the war amb debat posterior a càrrec d’una directora de la Comuna.

La Comuna Cinematogràfica de Rojava (Komîna Fîlm a Rojava) és un col·lectiu fundat l’any 2015 per cineastes kurds i internacionals que van secundar i formen part de la Revolució de Rojava en el nord de Síria. La Comuna es dedica principalment a la producció, educació i difusió de pel·lícules.

La Comuna ha fundat l’Acadèmia de Cinema de Rojava per a joves directors, guionistes, muntadors i altres professionals del cinema de la regió, i és l’organitzadora del Festival Internacional de Cinema de Rojava, la finalitat del qual és fer que el cinema sigui accessible al públic local, fins i tot en els llogarets més remots, així com crear oportunitats per als cineastes locals i ser un pont amb cineastes internacionals. Les seves pel·lícules s’han projectat en llocs de tot el món, inclòs el Festival Internacional de Cinema de Rotterdam.

Per a ajudar a distribuir i promoure la seva producció cinematogràfica i altres pel·lícules produïdes en el nord-est de Síria, la Comuna del Cinema comptarà amb el suport de l’Observatori de Vídeo No Identificat – OVNI (Barcelona) i de Streamthings, a través de la seva plataforma Streeen.org a Itàlia.

L’activitat és gratuïta.