[ELLES…]

Endometriosi: vivències corporals
Dinamitza Izaskun Barbàrie
Data17 de març
Horari17 a 21 h
Durada4 hores

Descripció:  

Taller vivencial i de cures destinat a persones afectades i vinculades amb l’endometriosi, on la persona està en el centre i l’expressió verbal i el moviment són l’eina principal.  

Parts:  

– Cercle de confiança: Una estona per a compartir vivències, dubtes, pors, alegries, informacions, etc. entre les persones participants i crear xarxa de suport.

– Taller de Dansa Extàtica: Espai de llibertat de moviment i descans guiat per una sessió de música contínua que ens acompanyarà i convidarà a explorar les nostres necessitats, sensacions corporals, així com nous territoris i formes d’entrar en relació amb la resta del grup. Ens servirà per a integrar en el cos allò experimentat durant el cercle de confiança. 

Facilita:  

Izaskun: persona queer no binària afectada d’adenomiosi, miomes, fatiga  crònica i fibromiàlgia, pianista, compositorx i facil·litadorx d’Ecstatic Dance en espais inclusius a diversitats corporals.  

Instagram: @izaskun_barbarie

Amb la col·laboració de l’Associació d’Endometriosi Catalunya.  

Objectiu de la càpsula:  

– Dotar a les persones participants d’informació sobre l’endometriosi, així com expressar i compartir les nostres vivències de la malaltia.  – Oferir un espai segur per a mostrar la nostra vulnerabilitat, deixar-nos afectar i iniciar possibles xarxes de suport mutu.  

– Practicar l’escolta del cos individual i col·lectiu per a aprendre a detectar emocions, desitjos, necessitats i límits.  

– Integrar en el cos allò experimentat durant la jornada i explorar nous territoris corporals.  

Metodologia:  

Cercle de confiança.

Expressió verbal.

Dansa i Moviment.

Espai de Reflexió. 

Autoria: Foto, Verònica Ramilo
La Verònica és afectada d’endometriosi i cofundadora del projecte artístic Tecendo Endometriosis a Galícia.