Dins de la XV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunyaque tindrà lloc e diferents municipis de Catalunya del 15 al 30 de novembre de 2018, i amb la col·laboració de l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelonaes presenta al Pati Llimona el divendres 16 a les 19 h de la tarda La tortuga vermella de Michael Dudok de Wit.

La presentació de la pel·lícula així com el col·loqui posterior serà a càrrec de Ignasi Moreta, comissari de l’Any Panikkar i professor de la UPF.

Una de les pel·lícules d’animació més maques dels darrers temps. Una aventura que prescindeix de la paraula i s’ho juga tot amb la imatge per construir una història bellíssima sobre la superació, les creences, l’amor i la nostra comunió amb la natura.

Història muda sobre un nàufrag que lluita per la supervivència en una illa tropical deserta, poblada de tortugues i altres animals. L’home construeix un bot i es fa a la mar però un adversari indistingible li impedeix escapar-se.

La pel·lícula explica les grans etapes de la vida d’un ésser humà. En una primera lectura ofereix una reflexió sobre el cicle de la vida. Tanmateix, si anem més enllà, també ens ofereix un interessant punt de vista sobre la felicitat i sobre les nostres veritables necessitats. Al món actual ens hem generat un gran nombre de necessitats fictícies que tenim tan arrelades que en molts casos ni ens n’adonem. La tortuga vermella ens mostra una altra manera de viure i de ser feliç.

FITXA TÈCNICA

Títol original: La tortue rouge

Direcció: Michael Dudok de Wit

País: França

Any: 2016

Idioma original: francès

Versió: cinema mut

Durada: 80 minuts

Distribuïdora: Karmafilms

Tradició religiosa: espiritualitat

 

ENTRADA GRATUÏTA