De la mà de la Maria Solaguren, aprendrem a experimentar amb la tècnica de cianotípia, jugant sobre diferents suports com paper, vidre, tela, entre d’altres. Farem servir tant fotografies de les persones participants, com fotografies de plantes.
La cianotípia és un procés experimental fotogràfic, descobert al segle XIX. Aquest procés utilitza la llum del sol com a font principal per al revelatge de les fotografies, fent que els resultats siguin únics. Anirem desenvolupant altres possibilitats que ens ofereix aquesta tècnica, com els virats, fent servir elements quotidians com el te i cafè.

 

 

 

 

 

 

Gràcies a la cianotípia, podem recordar la primera dona fotògrafa, Anna Atkins, que va fer el primer foto llibre d’espècies botàniques.

Horari: de 10.15 a 13.30 h

Avís especial: Si algú vol revelar fotografies seves, ha d’enviar una fotografia com a límit, el dia 10 de desembre al correu:

mariasolagurenbeascoa@gmail.com.

Per poder avançar més ràpidament amb el taller seria molt recomanable, que els participants poguessin veure aquest tutorial sobre com funciona la tècnica:

https://www.youtube.com/watch?v=6l1BW1ut_ks

 

Col·labora: Experimental Photo Festival

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia obligatòria fent clic aquí