Dissabtes 15 d’octubre de 10.15  a 14 h. Taller de creativitat fotogràfica: Fantasmas, huellas i cicatrices amb Joel Jiménez.

Fantasmes, empremtes i cicatrius és un taller teòric-pràctic que proposa establir un diàleg sobre diferents operacions vinculades a la producció visual a partir de la reflexió dels processos de recerca i desenvolupament de l’artista Joel Jiménez.

Joel compartirà la seva metodologia de treball generant un mapa de relacions entre diferents projectes fotogràfics i cinematogràfics que ha realitzat a través de la seva carrera, establint associacions amb artistes diversos de mitjans com ara la fotografia, el cinema i la poesia per activar una sèrie d’idees i inquietuds que circulen al voltant de la pràctica artística.

En aquest procés, es parlarà sobre una sèrie de conceptes clau vinculats a la percepció sensorial de l’espai, les constel·lacions d’imatges, l’arxiu i el rol de la memòria o l’especulació en el desenvolupament de les narratives visuals.

Més enllà d’una revisió cronològica, el taller proposa entendre les nostres feines com un sistema de coneixement fluid que facilita el pensament sobre com ens situem davant de les imatges que ens travessen.

A la segona etapa del taller, s’obrirà aquest exercici als participants i els seus projectes en desenvolupament per plantejar eines de reflexió que activin noves estratègies per a la continuació de la producció o l’edició dels seus treballs.

Aquest taller està organitzar per el Festival Art Photo BCN

Taller amb inscripció prèvia: Inscripció al taller aquí!